Zorro is niet meer

Profielfoto van 1968Tj
1968Tj

Dit weekend kwam het droevige nieuws dat de koning van de plas Zorro ( zo werd die genoemd) er niet meer is op de plas van Jufferswaard in Renkum, doodgebeten door een loslopende hond ( aangelijnd was verplicht ) van een wandelaar. Heel triest eind voor een zwaan die sinds 2006 de favoriet van de natuurliefhebbers was. Hij veroverde de harten van de witte vrouwtjes zwanen. In 2011 werd hij de trotse vader van 3 jongen, daarna volgde er vele nakomelingen. Ook ik heb Zorro met plezier gevolgd de afgelopen jaren. Nog geen 3 jaar geleden maakte ik een filmpje toen die aan het baltsen was, dit werd uitgezonden op tv door vroege vogels. Midden in het broedseizoen honden los laten lopen, dat mag zeker niet gebeuren, al was de wandelaar ontdaan ervan met wat er is gebeurt. Hierbij plaats ik nog wat foto,s om terug te kijken op deze mooie zwarte zwaan. Toch wilde ik het even delen met jullie als natuurliefhebbers

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (10)

Profielfoto van Natureluur2
Natureluur2

Wat erg!!... Ook ik ben vaak wezen kijken hoe lief en zorgzaam Zorro omging met de jonge zwanen. Fijn dat je dit droevige nieuws met ons wilde delen.

Profielfoto van bruinekikker
bruinekikker

Heel akelig ! We hebben dat hier ook meegemaakt met een Zwaan. Een mannetje dat ‘s nachts aan de kant van het water lag te rusten. Vrouwtje zat op het nest te broeden vlakbij.

’s morgens in alle vroegte een man met twee loslopende honden...dat was het einde van het mannetje. Vrouwtje heeft de eieren verlaten. Kon het alleen niet aan...

gr.Henny

Profielfoto van janjoost
janjoost

Goed relaas !!

ben laatst ook aangereden door een idioot, hier in de stad

Profielfoto van Hannitsko
Hannitsko

Oh, vergissing geen mooiste, maar voor mij wel!

Profielfoto van Hannitsko
Hannitsko

Dit vind ik vreselijk!!!!

Wat zijn er toch een onverantwoordelijke mensen, die alleen maar aan hun eigen plezier denken.

Ik zie dat ook, en inderdaad als je wat zegt, komen ze met allerlei smoesjes! Het is toch bekend dat dat niet kan in het broedseizoen! Heel erg dat die mooie zwaan er aan moest geloven.

Dank je wel voor de mooie serie! En gefeliciteerd met deze mooie mooiste!! gr. Hanneke

Profielfoto van tinyvdmeer
tinyvdmeer

De wandelaar was ontdaan.... ja, ja...Brouw komt na de zonde. Die wandlaar had eerder moeten bedenken dat honden aangelijnd moeten zijn. Liefst altijd, maar ZEKER in het broedseizoen. Ik zie dagelijks hondenbezitters die alle regels aan hun laars lappen. Zeg er niets van, want je krijgt direct een grote mond of erger. Heel triest dat het net als veel weidevogels, ook deze zwaan het met de dood moest bekopen door de eigenwijsheid van een hondenbezitter.

Profielfoto van jokevandepoppe
jokevandepoppe

Ach, wat een triest verhaal over deze beroemde en prachtige Zwarte zwaan.

Fijn dat er nakomelingen van hem zijn.

Als je hem zo lang hebt gevolgd zal je 'm wel missen ...........

Profielfoto van Barky
Barky

Wat een triest verhaal. Hij vond dus onnodig de dood helaas. Fijn dat je ons deze mooie fotoserie laat zien.

vrgr Annelies V.

Profielfoto van JancoGrave
JancoGrave

Triest, maar zoals op de meeste plaatsen is dat het zelfde aan de hand met hondenbezitters die de vrije natuur ingaan en niet denken aan anderen, in dit geval dieren, helaas..... goede serie.

Profielfoto van ansbissels
ansbissels

Ach wat erg. Fijn dat je er nog wat mooie foto's van hebt.

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's