Forum

Nieuwste vragen

Ziekte in de roos?

Beste mensen. Een familielid heeft een stamroos waar zwarte plekken op de bladeren komen en gele vlekken. Het lijkt in eerste instantie op een bladmineerder maar er zijn veel zwarte plekjes met witte puntjes erop die ik niet kan plaatsen. Zelf komen we tot mogelijk sterreroetdauw. Maar ik heb mijn t...

Bever

Een vervelende foto, maar dit kadaver vond ik aan het strand en gezien het gebit en mogelijk staart denk ik aan een bever. Strand: 's-Gravenzande, zou goed met de Nieuwe Waterweg uitstroom hier kunnen landen.

Koolmees nestje met 1 eitje

7 weken geleden hebben koolmeesjes een nestje gebouwd. Sindsdien zijn ze niet meer terug gekomen. Vorige week heb ik gezien dat er op het nestje 1 eitje lag. Moet ik dit weghalen of laten liggen?
Hartelijk dank voor uw moeite en tijd om mij te antwoorden.
Vriendelijke groet van Elly

Huisjesslakken

Het valt me op dat er zo weinig huisjesslakken in de tuin lopen en op straat in Deventer en omgeving. Is dat overal zo in Nederland? En wie weet waar dat aan ligt? Moeten we ons zorgen gaan maken?

Koekoek

Is het waar dat de koekoek de kleur van haar ei vlak voor ze dat deponeert in het nest van een andere vogel kan aanpassen? Dus enkele minuten daarvoor...?