Forum

Nieuwste vragen

Huisjesslakken

Het valt me op dat er zo weinig huisjesslakken in de tuin lopen en op straat in Deventer en omgeving. Is dat overal zo in Nederland? En wie weet waar dat aan ligt? Moeten we ons zorgen gaan maken?

Koekoek

Is het waar dat de koekoek de kleur van haar ei vlak voor ze dat deponeert in het nest van een andere vogel kan aanpassen? Dus enkele minuten daarvoor...?

Onbekend insect

Op donderdag 6 juni jl. heb ik in mijn achter(stads)tuin te Maastricht deze foto gemaakt van, voor mij, een onbekend insect. Weet iemand de naam van dit insect en of het voor Nederland een zeldzaam exemplaar is?! Ik ben benieuwd naar reacties.

Bij welke vogel hoort deze veer?

Deze veer vond ik 7 juni j.l. op het Hulshorster zand. Hij is 10 cm lang en een alula. Kan iemand mij vertellen van welke vogel deze veer komt.Ik heb in 3 boeken gezocht maar het antwoord niet kunnen vinden.Alvast bedankt voor je moeite.

Juffer zonder foto

Vanmiddag zag ik op een struik in de duinen bij Strandslag 7, Den Haag een juffer. Nog een maatje kleiner dan het type watersnuffel, erg dun dus en bijna doorschijnend licht groen. Zou dit een pas "geschlüpfte" dwergjuffer kunnen zijn?