Voederbalts van de Visdief I

Vrijdagochtend stond ik op het duin bij de haveningang en toen zag ik op een van de meerpalen op t eind van de haveningang iets wat ik meteen herkende van twee jaar geleden..
Ik zag een visdief alleen op een meerpaal zitten en dacht toen aan wat ik twee jaar daarvoor al eens had vastgelegd... nl de Voederbalts van de Visdief.
Ik ben gelijk mijn wildlife camera gaan halen met statief om te kijken of het nu weer ging gebeuren en jawel.. na een half uurtje geduld werd het wachten al beloond en kwam een mannetje visdief aangevlogen met een mooie vis in de bek.
Dit baltsritiueel had ik om precies te zijn 24 mei 2022 ook al eens vastgelegd en toen was het op dezelfde meerpaal met mogelijk zelfs het zelfde vrouwtje omdat deze ook was geringd met een geel VCV ring en een zilverkleurige ring.

Het mannetje brengt voedsel naar het vrouwtje om hun band te versterken en te laten zien dat hij een goede voedselzoeker is, wat essentieel is voor het grootbrengen van jongen.
Hij demonstreert zijn jachtvaardigheden en fysieke conditie, wat aantrekkelijk is voor het vrouwtje bij de keuze van een partner.
foto gemaakt 12 juli 2024 Jachthaven Vlieland.

  • 0x
  • 26
  • Visdief
  • Sterna hirundo
  • Vogels
  • Vlieland.

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (1)

Profielfoto van Barky
Barky

Wat een spectaculaire en mooie foto!

vrgr Annelies V.

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's