Groot

Profielfoto van babohj
babohj

Grote Lijster.
Een opvallende verschijning en beduidend groter dan de Zanglijster.De grote lijster is de grootste Europese lijstersoort, met grijsbruine vleugels en gevlekte borst. De buitenste staartpennen zijn lichter van kleur en hebben witte punten.
Hij zingt reeds aan het einde van de winter, wat voor weer het ook is, zittend in de top van een hoge boom, zoals een populier. Zijn zang is helder en vérdragend, en bestaat uit korte zinnen met herhaalde motieven. De zang gelijkt nog meest op die van de merel, maar is minder melodieus. De grote lijster is dol op de bessen van de maretak en zoekt ook graag voedsel in weilanden, dat bestaat uit insecten, larven, rupsen, wormen en slakken. De vlucht is golvend en verschilt daardoor van andere lijsters, zoals de koperwiek en de zanglijster.
Het nest bevindt zich hoog in een boomvork. Het legsel bestaat uit vier roomkleurige eieren met enkele vlekken, die 14 dagen worden bebroed.
Grote lijsters komen in bijna heel Europa, waaronder in Nederland en België, het gehele jaar voor in parklandschappen, tuinen, buitenplaatsen en allerlei bossen.

  • 0x
  • 491
  • Grote Lijster
  • Turdus viscivorus
  • Vogels
  • Bos

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (4)

Profielfoto van joanne
joanne

Prachtig vastgelegd!!

Profielfoto van janjoost
janjoost
p.s. Dank, - groet. ≖‿≖
Profielfoto van janjoost
janjoost
Dank voor de zeepkruid-info bij m'n foto Soap-opera. Het betreft hier een struik echter. De bloemetjes zijn erg klein en er komt een zware, bijna vet -zoete geur vanaf. .. met toch iets fris... typisch een Aziatische, m.i..
Zal wel weer eens truggaan en speuren.
Profielfoto van janjoost
janjoost
Goed verhaal en pracht-plaat. De lijster lijkt ook studie te doen :-)

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's