Eindelijk

Profielfoto van WilmaHoeve
WilmaHoeve

Eigenlijk heb ik de hele zomer op deze foto gewacht en vanmiddag was het dan zo ver!
Eind mei plaatste ik mijn camouflagetentje in onze achtertuin in de hoop dat het me dit jaar zou lukken de grauwe vliegenvanger, die elk jaar bij ons minstens 1 nestje heeft, van dichtbij vast te leggen.
Ik zag vanuit ons huis wel dat ze gebruik maakten van het drinkbakje maar als ik in het tentje zat natuurlijk net niet. Ik maakte uitgebreid studie ;-) van de momenten waarop ze kwamen badderen - helaas zonder resultaat. De tijd begon al te dringen want het laatste van 3 nestjes wordt momenteel uitgebroed - en daarna zijn de vogels gevlogen en mijn kansen zo goed als verkeken.
Dus ik had mijn hoop op deze warme dag gevestigd. Het was warm in het tentje, ook al staat het onder de bomen; maar na wat kool- en pimpelmezen, ziedaar, daar was hij!! De grauwe vliegenvanger!!
In de buurt hoorde ik z'n jongen piepen en ik hoopte dat die ook nog eventjes langs zouden komen, maar dat gebeurde helaas niet. Maar wel: een boomkruiper en een bonte vliegenvanger, beide geen alledaagse vogels in mijn tuin! En dat na de vondst vanmorgen van een vleermuis die zich had verstopt in de parasol, het kon vandaag niet op... een topdag!
Rouveen, 6 augustus 2024

  • 0x
  • 59
  • Grauwe vliegenvanger
  • Muscicapa striata
  • Vogels
  • Rouveen

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (1)

Profielfoto van ladylove40
ladylove40

Wat een feest, na zo'n uitvoerig onderzoek, om deze prachtige vogel vast te kunnen leggen. Ze staat er mooi op Wilma. Lieve groet, Marjon

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's