Kleurenpracht van de fazant

Profielfoto van Margreet Overweg
Margreet Overweg

"Balts is de algemene naam voor een speciaal gedrag bij dieren, bedoeld om partners aan te trekken en over te halen tot de paring. Veel diersoorten hebben in de paartijd speciale gedragingen om een partner te vinden. Vaak wordt er met uiterlijke kenmerken gepronkt, worden er speciale geluiden gemaakt of worden er geschenken aan de partner aangeboden (zie ook Baltsvoeren en Paringsdans). Vooral bij vogels is baltsgedrag vaak sterk ontwikkeld.

De balts vergroot de bereidheid tot paring doordat tijdens de balts de seksuele motivatie toeneemt. Tegelijkertijd vermindert de balts de agressie tussen de partners. Baltsgedrag bestaat meestal uit een mengsel van handelingen uit voortplantingsgedrag en handelingen uit aanvals- en vluchtgedrag. Vaak bevat het ook handelingen van andere gedragssystemen.

Sommige dieren (vooral vogels) komen altijd naar dezelfde plek om baltsgedrag te vertonen. Zo'n plek wordt een lek genoemd, naar het Zweedse woord voor speelplaats."
Bron: Wikipedia

Afgelopen zondagmiddag heerlijk door de duinen gefietst op Terschelling. Deze mannetjesfazant kwam zonder enige angst recht op ons afgelopen. Zó bijzonder, ik was echt onder de indruk van zijn schitterende verenkleed.

  • 0x
  • 511
  • Fazant
  • Phasianus colchicus
  • Vogels
  • Oosterend, Terschelling

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (2)

Profielfoto van YvonneMenting
YvonneMenting

Wat een mazzel dat ie zo rustig bleef. Gaf jou de tijd om er een prachtige serie van te maken!

Profielfoto van Jeanet1
Jeanet1

Wow, mooie serie

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's