Bonte strandloper, (2) op het Wad, terug van weggeweest.

Profielfoto van will
will

- Dit is een volgende foto keuze uit de reeks: Bonte strandloper, op het Wad. Welke is uw favoriet?
Terwijl ik op de oever langs de ‘wadlijn’ loop zakt de zon al tegen de horizon. Het is bijna laag water. De lucht kleurt vele tinten geel, oranje, rood en zelfs paars. Het kleuren perspectief van de regenboog verschijnt aan het zwerk. Het spectrum van de primaire kleuren, die in elkaar overlopen. Dat zijn de kleuren die ik vanavond zoek voor een foto. Hoor vele vogelgeluiden om me heen; scholekster, kluut, plevieren en natuurlijk vele meeuwensoorten roepen ‘schreeuwen’ door elkaar heen.
Dan valt me een groepje waadvogels op, al dribbelend en voedsel zoekend komen ze naar me toe. Da’s interessant, pak m’n drie pootstoeltje erbij en ga zitten. Laag bij de ‘grond’ dan val je minder op. Wacht rustig af, wat gebeuren gaat? Hou met de vogelkijker de vogelgroep "in ’t oog". Breng de fotocamera in gereedheid. Zie nu verschillende soorten; Bonte- Drieteen- Kleine- en Krombekstrandlopers al voedsel zoekend op het wad. Verderop zie ik de Kluut, ook de Bonte plevier valt op tussen de grotere steltlopers, die tussen plantenresten, wier en andere aangespoelde ‘rotzooi’ hun kostje bij elkaar zoeken.
Het hele jaar door zijn Bonte Strandlopers aanwezig in het Waddengebied en de Zeeuwse delta. Wisselende aantallen gedurende de jaargetijden. De aantallen lopen op in de Herfst tijdens de vogeltrek, die hoofdzakelijk langs de kust verloopt. Wat broedgevallen betreft zijn enkele/vermeende gevallen bekend van de nog broedende ‘Zuidelijke’ soort (Calidris alpina schinzii) in Nederland.
Ondertussen is één Bonte strandloper -al voedsel zoekend- binnen het bereik van mijn camera gelopen. Het avondlicht dat ik nodig heb voor het maken een “late avond” foto is nu op zijn mooist. Met de vooraf ingestelde camera instellingen maak ik een aantal foto’s. Dit is het resultaat.

Met gevederde Groet, Will

  • 0x
  • 710
  • Bonte strandloper
  • Calidris alpina
  • Vogels
  • Waddenzee

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (1)

Profielfoto van janjoost
janjoost
Mooi licht Prima plaat.

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's