zijn dit witte grasklokjes?

Profielfoto van katja40
katja40

Deze plant is uit zichzelf in onze tuin gekomen. Vanochtend zag ik ,dat de bloempjes ineens gedeeltelijk net glas waren .Toen nam ik die foto's.In de middag had de zon geschenen en ze zijn weer wit . Hoe is dat mogelijk ?

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (2)

Profielfoto van katja40
katja40
Hartelijk bedankt voor je reaktie . Ik heb er gisteren verschillende opnames gemaakt ,maar goed ook , want na die harde regenbui gisteren avond is er van die hele plant niet veel meer over . Ik hou ze wel in de gaten ,ook of ze volgend jaar weer terugkomt ! Net zo als die orchideën . Nogmaals bedankt , groetjes ,Katja
Profielfoto van Hennepen
Hennepen
Wat een geweldig cadeau zeg! het lijkt wel veel op een grasklokje (en bij regen glasklokje).
Ik vind dit echt grandioos mooi, \'k zou er ik-weet-niet-hoeveel foto\'s van maken.
Ik zie het ook weleens, bij verwelkende bloemblaadjes van bijv. narcis, crocus en teunisbloem en bij sommige knoppen van sierui-achtige planten, maar nooit zoals dit dat de hele bloem doorzichtig word.
Misschien dat het in dit geval te maken heeft met het wit en de structuur van de bloemen, sneeuw lijkt ook wit door de structuur waardoor er veel lucht in een sneeuwvlok aanwezig is waardoor het licht niet geabsorbeerd wordt, maar bestaat in werkelijkheid uit vele ijsnaaldjes en die zijn niet wit.
Ik denk dat deze bloemen dubbele bloemblaadjes hebben die bij regen samenkomen waardoor het wit (de lucht) tussen de bloemblaadjes verdwijnt en zodra ze weer droog zijn weer los van elkaar staan waardoor het wit weer zichtbaar is (en dus het licht niet geabsorbeerd wordt).

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's