Imposante Vliegden

Profielfoto van leanora
leanora

Imposante Vliegden in het Mantingerzand.Een Vliegden is een door natuurlijke uitzaaiing verspreide Grove den. De benaming is te danken aan de wijze waarop het zaad, waaruit de boom is gegroeid, op zijn plaats kwam, het is nl. meegevoerd door de wind; Het zaad van de Vliegden is licht en voorzien van een vleugeltje, waardoor de wind het ver kan meenemen.
De vorm van de Vliegden wijkt af van de Grove den die in het bos groeit, de Vliegden heeft meer ruimte en vangt rondom meer licht op en groeit daardoor uit tot een boom met laaghangende takken en een brede kroon!

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (3)

Profielfoto van babohj
babohj
Hi Tineke, wat lekker dichtbij dit prachtige natuurgebied en ik heb inmiddels de website bekeken. Daar kwam ik ook alle andere gebieden tegen van Natuurmonumenten, o.a het project nieuwe Natuurbrug in \'t Gooi. Daar sta ik vlakbij met m\'n caravan en fiets ik regelmatig naartoe. Heb een prachtige animatie v.d toekomstige aanleg bekeken en dit moet eind 2013 gerealiseerd zijn. Nog even niet ergeren aan alle veranderingen in dit gebied, stof en wegomleggingen dus. Als het wordt zoals beloofd is er weer een mooie verbinding naar het Naardermeer tot stand gebracht. Hoop dat ik daar nog van mag genieten. Lgr.Helga
Profielfoto van ladylove40
ladylove40
Geweldige foto van \'n imposante jongen :)
?L@dyL?v??
Profielfoto van babohj
babohj
Wat een monumentale Den. Staat die bij jou in de buurt? Prachtig.Lgr.Helga

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's