Openbaring

Profielfoto van Hennepen
Hennepen

De geboorte van een klaproos, extra leuke verrassing omdat ik een rode bloem verwachtte. Volgens info blijkt dit specifieke soort zelfs een Opium poppy te zijn waar codeine, morfine en heroine uit gewonnen wordt. Dit roept wel de vraag op hoeveel insecten er 'zwaar onder invloed' rondvliegen en welke gevolgen dat heeft voor de samenstelling van bijvoorbeeld bloemenhoning, maar ook voor wat betreft gedragspatronen van insecten.

  • 0x
  • 346
  • Klaproos/Slaapbol/Opium poppy
  • Papaver Somniferum
  • Planten

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (2)

Profielfoto van Hennepen
Hennepen
Viel wel mee hoor! ze zien het daglicht niet allemaal op hetzelfde tijdstip!
Voor wat betreft m\'n camera maakt het voor mij niet uit welk tijdstip van de dag of nacht het is, dat is zo ongeveer een onderdeel van mezelf.
Wij zijn veel groter dan zo\'n insect, dus zo\'n beestje is veel eerder high en wie zegt dat de stoffen zich niet -in mildere vorm- in de hele bloem/plant bevinden? volgens mij merken we als mensen niet eens waar we allemaal high van worden, \'de wetenschap\' weet ook nog lang niet alles en we moeten naar mijn mening ook zeker zelf blijven denken.
Bedankt voor je uitgebreide reactie!
Profielfoto van GermaS
GermaS
jij was er vroeg bij om die foto te maken, vanochtend om kwart over 5 zag ik hier een klaproos in ongeveer hetzelfde stadium maar op dat tijdstip weet ik nog niet dat ik een fotocamera heb.

Wat die opium betreft, denk dat die invloed op het gedierte wel mee zal vallen, het product waar ze opium van maken komt er pas uit als je snedes maakt in de uitgebloeide zaaddoos...
Van maanzaad op ons brood worden we ook niet high en dat komt ook van deze klaproos (slaapbol)

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's