Grote jongen

Profielfoto van ladylove40
ladylove40

Met pijn in mijn hart zag ik deze boom liggen,
en andere gezonde bomen...
soms begrijp ik niet waarom dit nodig is.

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (8)

Profielfoto van ladylove40
ladylove40

Nee, dit is geen productie bos. Ik hoorde een vrouw die daar id buurt woont vertellen, dat 't vroeger een veldje was waar ezels stonden, en dat wilde ze weer herstellen.... ach ja, sommige ideeën, het deed zeer om te zien, maar kon er helaas niets meer aan doen. Dank voor alle reacties, en met name de reactie van Paul. Heb respect voor bomen, die ons voorzien van zuurstof !

Lieve groet, Marjon

Profielfoto van bruinekikker
bruinekikker

Wat een apart binnenste...!

mooi verhaal over bomen van Paul...

gr.hennyP.

Profielfoto van Matty48
Matty48

Mooi kunstwerk van de natuur.

Gr Matty

Profielfoto van Jeanet1
Jeanet1

Mooie tekening!

Profielfoto van Ingrid4nature
Ingrid4nature
Misschien een productiebos?!
Al het hout dat wij gebruiken moet ergens vandaan komen en daar moeten gezonde bomen voor om... gr. Ingrid
Profielfoto van ansberta
ansberta

hele mooie tekening zit er in goed gezien

gr. hans

Profielfoto van daksaya
daksaya

Bomen zijn je beste vriend

Communiceren met bomen is niet zo moeilijjk. In China hoort het contact maken met bomen bij het standaard lessenpakket van iedereen die zich bezig houdt met traditionele Chinese orgaanmassage, een onderdeel van de Chinese traditionele geneeskunde.

Taoistisch meesters hadden al opgemerkt dat bomen zeer krachtige planten zijn. Niet alleen absorberen ze koolstofdioxide en zetten ze dat om naar zuurstof, ze kunnen ook negatieve energie absorberen en omzetten naar positieve energie. Bomen hebben hun wortels diep in de aarde en hoe beter hij geworteld is, hoe hoger hij kan groeien naar de hemel (wat overigens ook geldt voor mensen!). Bomen staan stil, absorberen de energie van de aarde en de energie van de kosmos, van de hemel.

Planten – en dus ook bomen –kunnen licht (en dus energie) omzetten naar voedsel. Ze hebben licht als “voedselbron” nodig om te kunnen overleven, terwijl water en mineralen maar 30% van hun voedsel uitmaken. En tenzij wij mensen ingrijpen, leven ze heel erg lang.

Bomen zijn de grootste en spiritueel de meest vooraanstaande planten op aarde. Ze zijn constant in contemplatie en meditatie en hun natuurlijke taal is energie. Als we die taal leren begrijpen, kunnen we dus een relatie met hen opbouwen. De Chinezen werken met specifieke bomen om te helpen bij specifieke lichamelijke en psychische problemen, maar dat hoeft niet persé. Bomen kunnen ons helpen om onze energiekanalen te openen en onze rust, onze aanwezigheid in deze wereld en onze vitaliteit te doen groeien. Wij kunnen hen op onze beurt helpen met hun eigen blokkages en futloze onderdelen. Het is een relatie die voor ons allebei voordelig is en die we moeten onderhouden.

http://webmaidensgrimoire.blogspot.com/2016/09/de-magie-van-bomen-de-helende-energie.html

Gr. Paul

Profielfoto van Hannitsko
Hannitsko

Ik snap dat ook niet, overdreven kapwoede of zoiets, zonde!

gr. Hanneke

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's