Natuurpil

Profielfoto van Hennepen
Hennepen

Aardbeien horen bij de rozenfamilie en staan in de botanische wereld dan ook te boek als schijnvrucht.
In de 14e eeuw kwamen de planten vanuit het wild in de tuinen, in die tijd werden ze vooral gebruikt als sierplant en voor medicinale doeleinden.
Inmiddels zijn er honderden gekweekte soorten waardoor de oorspronkelijke geneeskrachtige werking wel minder sterk geworden is, maar de lijst met werkzame eigenschappen is lang.
Zo werkt de aardbei sterk bloedreinigend, verlicht bij artritis, reuma en jicht, is er een versterkende werking op het hart en de bloedvaten, werkt de aardbei bloeddrukverlagend en is het een goed middel tegen bloedarmoede.
(Deze natuurpil kan bij baby's en hele jonge kinderen een allergische reactie veroorzaken, daarom is het advies met kleine stukjes te beginnen zodat het lichaam eraan kan wennen).
Het blad bevat veel looistoffen en bevordert de genezing van wonden. Aardbeien helpen o.a. ook tandsteen te voorkomen en maken de tanden witter.

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (3)

Profielfoto van boshuis
boshuis
ik wist wel dat de aardbei goed voor de gezondheid was maar zo gezond wist ik echt niet interessante tekst bij een leuke foto groeten Boshuis
Profielfoto van Lindaloes
Lindaloes
Lekker en ook nog eens heel gezond. Allergie klopt wel. Ik had vroeger een buurjongen die er pukkels van kreeg.
Profielfoto van Henk57
Henk57
Toch eens wat meer aarbeien gaan verorberen dan. Mooie duidelijke aardbei, onder en boven zou ie wel iets meer ruimte mogen hebben.

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's