oogcontact

Profielfoto van Jopro
Jopro

Springspinnen (Salticidae) zijn een familie van spinnen bestaande uit 5423 soorten in 575 geslachten met zeer goed ontwikkelde voor-middenogen die op het gezicht jagen en hun prooi bespringen. Ze spinnen geen web, maar gebruiken wel een spinragdraad om zichzelf te zekeren voor ze een sprong wagen. De ogen reflecteren in het donker als er licht op valt.

De meeste spinnen hebben een stevig, harig lichaam, dat meestal bruin of zwart-grijs is. Tropische soorten hebben wat meer variatie, vaak met een ingewikkelde tekening. Bij sommige soorten is het hele achterlijf helderrood of oranje. De lichaamslengte varieert van 2 tot 16 mm.

Deze dagactieve dieren verblijven het liefst op warme, zonnige plaatsen. Ze besluipen hun prooi op de grond, op muren of in struiken. Komt de prooi binnen bereik, dan wordt deze besprongen. Een bijzonderheid is dat alleen van sommige springspinnen bekend is dat ze deels leven van nectar, alle andere spinnen zijn carnivoor. Bij slecht weer verstoppen ze zich in kleine zijden nestjes in spleten en scheuren, waar ze ook de winter doorbrengen. (Wikipedia).

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (4)

Profielfoto van jokevandepoppe
jokevandepoppe

Wat een bijzondere en mooie foto heb je van deze mooie, harige spin gemaakt !!

Profielfoto van Hannitsko
Hannitsko

Bijzonder om zo'n kleintje zo groot afgebeeld te zien!

Mooie foto's!

gr. Hanneke

Profielfoto van Jeanet1
Jeanet1

Brrrr

Profielfoto van YvonneMenting
YvonneMenting

Die staat er mooi in detail op!

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's