's middags 2 populierenpijlstaarten

Profielfoto van Jopro
Jopro

Waarnemning.nl:
Deze soort is niet zeldzaam in Europa en in England waarschijnlijk een van de meesta algemene. Een populierenpijlstaart vliegt tot een hoogte van 1500m . Zijn leefgebied strekt zich uit van vochtige bossen en weiden tot randen van akkers.

De soort is een goede vlieger die tijdens het vliegen ook enigzins geluid maakt. Deze soort vliegt 's nachts en wordt dan ook door licht aangetrokken. Overdag is de soort, rustend op boomstammen, moeilijk te zien door zijn schutkleur en vorm. De vorm lijkt op gedroogde bladeren en komt doordat de pijlstaart in rust zijn achtervleugels voor zijn voorvleugels houdt. Bij onrust laat de vlinder de onderkant van zijn vleugels zien die duidelijk roodbruin gekleurd zijn.

De rupsen zijn geelgroen gekleurd en bezitten fijne gele tot rode puntjes met daarnaast ook nog schuine gele strepen. Ook is een gele rechte stekel aanwezig. Rupsen kun je aantreffen van Juni tot September en ze worden ongeveer 90 mm lang..

De rupsen leven op Populier ( Populus ), Ratelpopulier ( P. tremula ) and Wilg ( Salix ).

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (4)

Profielfoto van Hannitsko
Hannitsko

Toch wel een heel bijzondere foto!

gr. Hanneke

Profielfoto van LadyAnnOriginal
LadyAnnOriginal

Mooie vondst. Moest even twee keer kijken hoe ze nu precies zaten, maar mooi symmetrisch tegenover elkaar. Gr. Annemieke

Profielfoto van Barky
Barky

Prachtige en ook wel kunstzinnige foto

vrgr Annelies V.

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's