Lantaarntje

Profielfoto van Shots by Rox
Shots by Rox

Eergister avond kwam ik tijdens een klein rondje met mijn macro lens dit Senegalees Lantaarntje tegen. Ik ben wel benieuwd of iemand mij misschien het verschil kan uitleggen tussen een normaal Lantaarntje en een Senegalees Lantaarntje.

23/06/2020

Update 26/06/2020:

Inmiddels ben ik op de hoogte door @Martin01 dat het hier om een normaal Lantaarntje gaat.

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (9)

Profielfoto van Shots by Rox
Shots by Rox
@Martin01 Dankuwel voor de info! Hier kan ik wat mee! :)

@DirkSlijkhuis Ja dat heb ik wel ervaren met eigen foto's. Ik probeer mij er de laatste tijd meer in te verdiepen. Juist omdat er zoveel kleurvarianten en soorten zijn :)

@jokevandepoppe Dankuwel! :)
Profielfoto van DirkSlijkhuis
DirkSlijkhuis

Ter aanvulling: heb je enig idee hoeveel kleurvarianten er zijn? Kijk maar een bij

https://www.natuur-dichtbij.nl/libellen/juffers/lantaarntje/

Profielfoto van Martin01
Martin01

Belangrijkste verschillen zijn: Bij Senegalees Lantaarntje is het twee segment van het achterlijf grotendeels donker en het zevende segment is geheel donker. Lantaarntje heeft dit niet. Het tweede segment is op jouw foto goed zichtbaar, het zevende is wat vaag. Foto Senegalees Lantaarntje :https://observation.org/fotonew/6/1703746.jpg

Profielfoto van Shots by Rox
Shots by Rox
@Martin01 Omdat ik de foto's via waarneming heb geĆ¼pload. En via nog een app. Er kwam uit 99.7% Senegalees Lantaarntje. En juist omdat ik er meer over wil leren vroeg ik of iemand hier misschien het verschil kan uitleggen.
Profielfoto van Martin01
Martin01

Waarschijnlijk heb je Obsidentify gebruikt om de naam van deze juffer zoeken. Deze geeft inderdaad 100% de Senegalese variant aan. Ik weet uit ruime ervaring dat dit systeem erg goed werkt maar er soms compleet naast zit. In dit geval zeker want er kloppen een paar kenmerken niet voor Senegalese. Er komt zeer binnenkort een nieuwe verbeterde versie van het systeem. De testversie die al beschikbaar is maakt hier wel 100% Lantaarntje ( inheems ) van.

Profielfoto van jokevandepoppe
jokevandepoppe

Weet je, het is gewoon een hele mooie foto van een lantaarntje !!!!!!

Profielfoto van Martin01
Martin01

Waarom ben je zo zeker van Sengalees Lantaarntje? Deze tropische soort komt helemaal niet voor in Nederland, m.u.v. een incidenteel exemplaarvia via import van exotische waterplanten in het tuincentrum etc. Ik zie op de foto niets dat tegen ons eigen Lantaarntje pleit.

Profielfoto van Shots by Rox
Shots by Rox
@ DirkSlijkhuis Ik heb meerdere foto's maar vond deze het mooist om te delen. Het gaat hier wel om een Senegalees Lantaarntje, alleen vraag ik mij af wat dan het verschil precies is tussen een Senegalees en een normale :)
Profielfoto van DirkSlijkhuis
DirkSlijkhuis

De juistheid van de benaming is hier niet goed vast te stellen.

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's