Kaneelglasvleugelwants

Profielfoto van LadyAnnOriginal
LadyAnnOriginal

De kaneelglasvleugelwants lijkt erg op de veel voorkomende vuurwants en wordt daarmee regelmatig verward. Toch zijn de twee soorten niet aan elkaar verwant. De kaneelglasvleugelwants behoort tot een kleine familie genaamd de knotswantsen, De leden van deze familie hebben een klein glasachtig en doorzichtig stukje in de harde gedeelten van de voorvleugels. Deze glasachtige gedeeltes noemen we venstertjes.
Het verschil met de vuurwants is overigens goed te zien: de tekening is wat slordiger, de snuit is rood en de kaneelglasvleugelwants kan vliegen. De vuurwants heeft een heel strakke tekening, de snuit is geheel zwart en hij kan niet vliegen. Goed opletten dus bij het determineren. Je zou je neus kunnen gebruiken, want de kaneelglasvleugelwants dankt zijn naam aan de kaneelachtige geur die hij zou verspreiden. (die heb ik niet geroken :). De lengte van de wants is 9 tot 12mm.

Bron: gardensafari

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (3)

Profielfoto van ansbissels
ansbissels
Daar heb ik nog nooit van gehoord, die is prachtig en de foto ook.
Profielfoto van LadyAnnOriginal
LadyAnnOriginal

Dank Petjoe voor deze info. Zag dat ook net staan in Gardensafari, waar ik mijn info vandaan heb gehaald. :)

Profielfoto van petjoe
petjoe

Deze mooie wants dankt haar naam aan de kaneelachtige geur die ze zou verspreiden, maar ik heb dat nog nooit geroken. Prachtig beestje Annemieke

l.gr.petjoe

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's