Altijd honger

Profielfoto van daksaya
daksaya

Dankzij zijn onverzadigbare honger houdt de harlekijnspin het huis praktisch vrij van andere spinnen, muggen, kevertjes, vliegen en ander ongedierte, zoals wantsen. Als men hem maar zijn gang laat gaan en niet doodslaat. De familie van de Salticidae telt ruim 5000 soorten, waarvan het grootste deel in (sub)tropische streken leeft. Slechts enkele soorten komen voor in het West-Europese klimaat en nog noordelijker, zoals de Salticus zebranus en cingulatus.
De zebraspin is overdag het actiefst, en wordt steeds nijverder naarmate het buiten warmer wordt. De meeste soorten van deze spin geven de voorkeur aan een warm, zonnig klimaat. Ze zijn dan ook vooral te vinden in de (sub)tropen. Enkele soorten komen echter ook in grote getale op het hele noordelijk halfrond voor. De Salticus scenicus, zoals men die in Nederland veel ziet, is geen beschermde spin en is zelfs tot op 7000 meter in de Himalaya aangetroffen. Overdag zit de zebraspin op de grond, in struiken, op muren (vooral als de zon erop schijnt) en kozijnen.

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (7)

Profielfoto van HarryH
HarryH

Mooie opname Paul.., .en mooi scherp in het centrum...

Grtzzz Harry

Profielfoto van janjoost
janjoost

Loepzuiver. Mooie serie. _ .. ... groet

Profielfoto van Hannitsko
Hannitsko

Mooi en nuttig huisdiertje dus!!

gr. Hanneke

Profielfoto van jokevandepoppe
jokevandepoppe

Sowieso zou er een verbod moeten komen op het doodslaan van spinnen, prachtige beestjes en dat bewijst deze foto maar weer eens !!

Profielfoto van Barky
Barky

Een prachtexemplaar, zowel de spin als de foto.

vrgr Annelies V.

Profielfoto van ansbissels
ansbissels
Prachtig Paul.

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's