Luizenfamilie

Profielfoto van daksaya
daksaya

De gele rozenluizen leven meestal op jonge, ontplooide bladeren. De nimfen en adulten onttrekken voedingsstoffen aan de plant en verstoren de groeihormonenbalans. Hierdoor wordt de groei van de plant vertraagd en ontstaan misvormde bladeren. Door de groeiremming en het afvallen van aangetaste bladeren vermindert de opbrengst.
Plantensap is rijk aan suiker, maar arm aan eiwitten. Hierdoor moeten bladluizen veel sap opnemen om voldoende eiwitten binnen te krijgen. De overtollige suiker wordt door de bladluizen in de vorm van honingdauw weer uitgescheiden, waardoor het gewas en de vruchten kleverig worden. Op de suikers groeit zwarte roetdauwschimmel, waardoor vruchten en siergewassen worden vervuild. Tevens neemt de fotosynthese in de bladeren af, waardoor de productie daalt. De gele rozenluis is ook een vector van diverse virussen die aardbei en roos aantasten.

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (4)

Profielfoto van LadyAnnOriginal
LadyAnnOriginal

Jan Jans en de kinderen mogen mijn rozen dit jaar wel even overslaan :) Aan de andere kant: LHB'tjes eten luizen toch en die heb ik wel graag in de tuin..... Maar mooie foto Paul en heldere info erbij. Gr. Annemieke

Profielfoto van Hannitsko
Hannitsko

Mooie foto, maar liever wat verder op!

gr. Hanneke

Profielfoto van jokevandepoppe
jokevandepoppe

Ondanks dat ze schadelijk zijn vind ik dit toch bijna een schattige familie !!

Goede info bij deze mooie foto !!

Profielfoto van janjoost
janjoost

Mooie foto + een lekker luizenleventje gaat hier niet op, begreep ik. TOP !

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's