Duitse wesp opzoek naar voedsel

Profielfoto van Woodland.86
Woodland.86

Bron Wikipedia

De Duitse wesp (Vespula germanica) is een vliesvleugelig insect uit de familie papierwespen (Vespinae). De soort wordt ook wel tot het geslacht Paravespula gerekend maar dit is omstreden.

Van de vele honderden vliesvleugeligen die in België en Nederland voorkomen is dit naast de limonadewesp een van de bekendste soorten. De Duitse wesp behoort tot de papierwespen en heeft net als veel andere soorten die tot deze groep behoren een overwegend zwarte kleur met gele vlekken en strepen. Het is daarnaast een insect dat in kolonies leeft, en nesten bouwt van houtvezels zodat het nest een papierachtige textuur heeft. Net als andere papierwespen kan de Duitse wesp pijnlijk steken doordat de vrouwtjes, die het talrijkst zijn en het gehele jaar voorkomen, een angel bezitten.

De wesp komt algemeen voor in België en Nederland maar is minder talrijk dan de sterk gelijkende gewone wesp (Vespula vulgaris).[1] De Duitse wesp leeft hoofdzakelijk van andere insecten en speelt het grootste deel van het jaar een zeer nuttige rol door plantenetende insecten op te ruimen. In de herfst echter zoekt de Duitse wesp net als de gewone wesp naar zoetigheden en wordt gezien als plaaginsect door bezoekers van terrassen. De Duitse wesp verdedigt het nest fel waardoor het opruimen beter aan een professioneel verdelgingsbedrijf overgelaten kan worden

  • 1x
  • 296
  • Duitse wesp
  • Vespula germanica)
  • Geleedpotigen
  • Voorland in Muiderberg

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (4)

Profielfoto van Hannitsko
Hannitsko

Prachtig close!

Profielfoto van YvonneMenting
YvonneMenting

Mooie foto van deze venijnig stekende wesp.

Profielfoto van Barky
Barky

Fraai portret!

vrgr Annelies V.

Profielfoto van meeney
meeney

Heb genoten van je serie !

gr Irma

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's