Bleke kakkerlak

Profielfoto van daksaya
daksaya

De bleke kakkerlak (Ectobius pallidus) is één van de vier soorten inheemse kakkerlakken. De andere zijn de noordse, heide- en boskakkerlak. Al deze soorten leven in de natuur op zandgrond. Kakkerlakken zijn te herkennen aan hun platte lichaamsbouw en aan hun lange poten met doorntjes erop. Ze hebben typische lange draaddunne voelsprieten, die bestaan uit allemaal kleine segmenten. Kakkerlakken hebben vleugels, die op hun rug gevouwen worden, maar bij veel soorten zijn deze vleugels niet meer functioneel. Soms kunnen de mannetjes wel vliegen en de vrouwtjes niet.
De inheemse kakkerlakken eten plantenresten en zijn overdag actief, in tegenstelling tot de uitheemse kakkerlakken, die alleseters en nachtdieren zijn. Deze laatste verstoppen zich overdag in spleten en kieren. De bleke kakkerlak kan binnenshuis niet overleven. Een doorsnee stadstuin is geen leefomgeving voor dit dier, dus u heeft er eigenlijk alleen kans op als u dichtbij bijvoorbeeld een heideterrein woont. Aan de zuidkant van Eindhoven komt de bleke kakkerlak voor op de Stratumse heide. Mochten er een aantal van deze kakkerlakken per ongeluk bij u in huis zijn beland, dan zullen ze maar kort overleven en in ieder geval nooit een plaag worden.

Blijf op de hoogte

Houd mij per mail op de hoogte van nieuwe reacties op deze foto.

Inloggen

Log in om te reageren

Inloggen

Nog geen account? Registreer je nu

Reacties (5)

Profielfoto van ladylove40
ladylove40

Hij heeft z'n naam tegen, maar heeft 'n mooi schild.

Lieve groet, Marjon

Profielfoto van Hannitsko
Hannitsko

Mooi beestje!

gr. Hanneke

Profielfoto van janjoost
janjoost

Een beauty ... de fotov ook.

@ Toverbal, -Je hebt van dat snoep waar je tanden en tong van verkleuren. Moet kunnen :) Maar teveel gesnoept kan ook gruwelijk "mooi" uitpakken . _ .groet

Profielfoto van petjoe
petjoe

ooh, gelukkig niet in huis pfff

staat er mooi op

l.gr.Petjoe

Profielfoto van ansbissels
ansbissels
Die ziet er mooi uit en de foto ook.

Upload en deel je foto's

Foto uploaden

Meer van deze fotograaf

meer foto's