Voedselverspilling
In de aflevering "vroege vogels" van 10 januari wordt gezegt, dat de gemiddelde Nederlander tussen de 96 en 149 kg eetbaar voedsel per jaar verspilt. Dat klinkt naar ontzetten veel en ik erover nadenken, hoeveel wij als gezin verspillen. Alleen kom ik er niet uit... Wa hoort nij "eetbaar voedsel"? Is dat alles wat ik uit de koelkast of de voorraadkast of als kliekje in de prullenbak gooi? Of horen daar ook levensmiddelen bij, die op de weg van de boer naar ons weg gegooid worden, bv minder mooi fruit, producten in de winkel die over de datum zijn?
Log in om te reageren
InloggenNog geen account? Registreer je nu
Reacties (1)
Deze informatie komt uit de introtekst van de repo over Falafval.
Bijvoorbeeld als je kijkt naar de berekeningen van Milieucentraal kom je veel lager uit: https://www.milieucentraal.nl/persberichten/cijfers-voedselverspilling-2019/.
Maar als je dan hier kijkt: https://www.change.inc/agri-food/voedselverspilling-nederland-34563:
Blijkt dat de gemiddelde Nederlander verspilde in 2018 tussen de 96 en 149 kilo voedsel. Daarbij is de hele keten meegerekend.
Kortom het gaat niet over de voedselverspilling van de consument, maar alle voedselverspilling (inclusief horeca etc) en dan per persoon berekend.
Vriendelijke groet,
Redactie Vroege Vogels