De onderwerpen die VroegeVogels brengt zijn interessant, maar eenzijdig.
Ze zeggen er te zijn voor aandacht voor natuur EN milieu, maar het gaat 95% over natuur, en de stukjes milieu gaan niet over wat natuur en milieu bedreigt, de klimaatverandering.
De VroegeVogels redactie en de luisteraars zijn als de konijnen in het licht van de stropers, klaar om opgegeten te worden.
Zondag 12 juni was er aandacht voor slakken in de oceaan. Terloopt noemde de wetenschapper dat er een grote uitstervings golf gaande is.
OK, zei de redactie, en ging door. Als konijn in het licht van de fossiele energie stropers.
Want die grote uitstervingsgolf, zou best wel eens kunnen komen door de klimaatveranderingen, die wij zelf veroorzaken, met het klakkeloos volgen van de fossiele belangen, die verdienen aan ons allemaal, met die fossiele energie, voor warme huizen, de auto voltanken, vliegvakanties, en de strom uit het stopcontact. Dat is 30% van de klimaatverandering die iedereen zelf doet De andere 70% komt van bedrijven, waar we onze spullen kopen.
Als een konijn in het licht van de stropers van Greenpeace. Want zij sloten een deal met de fossiele belangen, tegen burgers, het SER energieakkoord.

Dat die, ONZE, natuur gesloopt wordt door de fossiele belangen en alle bedrijven en burgers die de spullen kopen, dat negeert VroegeVogels, als een konijn in het licht van de klimaatverandering.

We slopen zelf die mooie natuur, ga daar geen 5 maar 60% van de tijd in VroegeVogels aan besteden.
Laat mensen aan het woord die kozen om er wel wat aan proberen te doen.
Geef aandacht aan de gevestigde belangen en waar hun invloed de politiek bepaalt.

VroegeVogels is zo het propaganda medium van die zelfde gevestigde belangen, om de samenleving in slaap te houden, als een konijn in het licht van de gevestigde belangen. Want ZIJ verdienen meer aan de sloop van de natuur, dan aan duurzame keuzes.
WIJ, de hele samenleving zijn veel meer gebaat bij een radicale overgang naar klimaat neutraal, CO2 arm, en zelfs CO2 negatieve producten, willen we ONZE wereld zoals we die nu kennen, in stand houden.
Daarom moet VroegeVogels veel meer aandacht besteden aan de keuzes die gemaakt worden, om de CO2 uitstoot re reduceren, of juist de sloop van onze wereld door te zetten.

In de politiek heeft de PvdA zich verkocht aan de VVD, en beide worden gerund door de lobby van de gevestigde belangen.
Nu is de Vara natuurlijk helemaal onafhankelijk van de PvdA, echt. Maar toch, het mag wel wat onafhankelijker, minder zelfcensuur in dienst van de gevestigde belangen.

De vraag voor de lezers op dit forum en de VroegeVogels redactie:

Blijf je toekijken als een konijn in het licht van de klimaatverandering door de gevestigde belangen, of ga je je inzetten, om ons zelf ende natuur te redden van de klimaatverandering?

En wat is er nodig om ons en de natuur te redden van de klimaatverandering, of, om die klimaatverandering tot stilstand te brengen?
Konijn in het licht van de gevestigde belangen? Wordt klimaat activist!