Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

De Sleepwet doet er niet toe en je hoeft dus TOTAAL niet te stemmen 21 maart

  •  
20-03-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Schermafbeelding 2018-03-20 om 17.19.03
In principe hoef je jezelf woensdag 21 maart maar voor twee dingen uit je bed te slepen. Allereerst: je gaat namelijk stemmen. Hoera! Maar niet op zo’n duffe totaal nietszeggende Sleepwet. Nee. Je gaat stemmen op je favoriete lokale partij. Prima, toch? Het tweede ding is eigenlijk geheel aan jou. Maar, om je een beetje op weg te helpen zijn hier een paar suggesties voor dingen die je langer kan doen als je NIET gaat meedoen aan het Sleepwet-referendum.
Je kan langer een boek lezen
In het tijdsbestek waarin je vanaf je huis naar een geregistreerd stembusje kan gaan, kan je aardig wat lezen: een handgeschreven epistel over data, een mooie reportage in een kwaliteitskrant over privacy, of zo’n twintig pagina’s lezen uit een goed boek over de veiligheid en de rol van de overheid. En lezen is hartstikke belangrijk. Hier is alvast een kleine aanbeveling: ‘1984’ van George Orwell! Het is zomaar een aanbeveling. Heus waar.
Je kan een film langer kijken
Heb je geen Netflix en wil je dolgraag weten of Frodo nou wel of niet die stinkring terug naar Albanië weet te brengen of dat Harry Potter eindelijk zijn Master of Science in Toverologie weet te fixen bij Hogwarts? Nou, je hebt geluk. In plaats van meedoen aan het referendum kan je één van deze filmreeksen of andere films downloaden en langer kijken! Wel legaal, natuurlijk. Pak vervolgens wat popcorn of wat je er normaal gesproken graag bij eet, druk op play en laat je meeslepen in welk fantasievol wereldje dan ook. Bedenk je overigens even dat je op den duur vast wel een periodiek lijstje kan opvragen bij de overheid met daarop een aantal filmsuggesties. Die weten dan toch best wel veel over je, op basis van je online gedrag.
Natuurlijk gebeurt zoiets niet met de vernieuwde WIV, aangezien iedere zoekopdracht toestemming vereist en ruim 98% van de ‘groepen data’ ook weer meteen verwijderd wordt als deze niet relevant blijkt voor het algehele opsporingsproces, aldus de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Maar de wijze waarop persoonsgegevens en onlinegedrag ‘gemonitord’ worden, is allesbehalve vastgemetseld. Dit zal ook in de toekomst ongetwijfeld weer veranderen en dan kan je misschien wél zo’n kek lijstje krijgen. Kan vast geen kwaad. Bovendien is het niet alsof je gegevens verhandeld of doorgespeeld kunnen worden naar buitenlandse inlichtingendiensten. Toch?
Je kan net wat langer Tinderen
Het weekend staat voor de deur en het wordt hoog tijd om eens naar rechts te swipen en te vleeskeuren met wie je het weekend kan spenderen. Maar bah – je moet je telefoon dertig hele minuten opbergen en naar de stembus lopen. Fout! Hoeft allemaal niet. Swipe lekker naar rechts! PRI-OR-IT-TEI-TEN! Vergeet achteraf niet even je cookies en je zoekgeschiedenis te wissen. Het zou best jammer zijn als dergelijke gegevens ineens in verkeerde handen vallen. 
Dit zijn slechts een paar voorbeelden van dingen die je kan doen op 21 maart NAAST het stemmen op je favoriete politieke partij. Even voor de goede orde: zo’n referendum is dus helemaal niet belangrijk. Gewoon links laten liggen. Heus waar.
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.