Geef op zaterdag 7 maart 2020 de pakketbezorger bij jou aan de deur een kleine financiële attentie, een knuffel of gewoon een lekkere koek en laat blijken dat jij zijn werk waardeert!

Ik #PakketAAN

Download de poster!

Steun de actie, print de poster uit en plak hem op je raam! Hiermee laat jij de bezorger op 7 maart 2020 zien dat hij met een gerust hart bij je kan aanbellen.
20 februari 2020 stond de uitzending van Rambam in het teken van de pakketbezorger. Hierin werd pijnlijk duidelijk dat de pakketbezorger de dupe is van afspraken die gemaakt worden tussen postbedrijven, onderaannemers en retailers. BNNVARA en Rambam introduceren naar aanleiding hiervan De dag van de Pakketbezorger op zaterdag 7 maart 2020. Laten we met z’n allen de pakketbezorger eens flink in het zonnetje zetten en geef op deze dag de bezorger bij jou aan de deur een kleine financiële attentie, een knuffel of een lekkere koek. Laat op deze manier blijken dat jij zijn werk waardeert!

Waarom moet ik deze actie steunen?

Bezorgers sjouwen met complete tuinsets, wasmachines en maandvoorraden hondenvoer. De pakketbezorger werkt zich flink in het zweet, maar de gemiddelde Nederlander is toch geïrriteerd als zijn of haar pakket niet op tijd arriveert, als het pakketje te vinden is in de plantenbak of wanneer er iets voor de buren aangenomen moet worden. Gratis levering van pakketjes is toch heel normaal? Het liefst ontvangen we alles compleet, op tijd en op de juiste locatie, maar als het even kan willen we daar geen cent voor betalen.

Dagelijks zijn er ongeveer 6350 pakketbezorgers op pad om onze pakketten op tijd te bezorgen. Van die pakketbezorgers werkt ongeveer een derde in loondienst bij de grotere bezorgbedrijven als PostNL, DHL of DPD. Een klein deel is ZZP’er, maar het grootste deel werkt voor een onderaannemer. Dat zijn vaak zelfstandigen met personeel die in opdracht werken voor de grotere bezorgbedrijven. En daar zit het probleem...

Deze onderaannemers staan enorm onder druk. Er moeten steeds meer pakketten per uur bezorgd worden. Het gevolg? Een deel van de onderaannemers betaalt het personeel tegen de regels in per afgeleverd pakket, in plaats van per uur. Pakketbezorgers werken zich uit de naad om alle pakketjes op tijd geleverd te krijgen. Gemiddeld bezorgen ze er zo’n 170 pakketten op een dag. Dat is al een race tegen de klok. En hoe meer dichte deuren een bezorger tegenkomt op zijn route, hoe groter de uitdaging om alle pakketten kwijt te raken. Rambam toonde aan dat het bezorgen van 170 pakketten per dag bijna niet haalbaar is.

Als jij niet thuis bent tijdens het afleveren van het pakketje, moet de pakketbezorger op zoek naar een ander plekje voor jouw pakket. Dit is erg tijdrovend en die tijd is voor een pakketbezorger heel kostbaar. Hij of zij loopt dan namelijk vertraging op, krijgt in sommige gevallen minder betaald én de werkdruk stapelt zich op. Het probleem ligt alleen dus niet bij die bezorger zelf. Nee. De pakketbezorger is slachtoffer van het spel dat door onderaannemers, postbedrijven en retailers wordt gespeeld.Laten we met z’n allen zorgen voor minder druk bij de pakketbezorger en maak gebruik van de mogelijkheden die websites geven om een bezorgtijd aan te geven. De pakketbezorger kan rekenen op een open deur en verliest daarmee geen kostbare tijd. Daarbij is het ook voor jou ontzettend fijn! Zo hoef jij niet de hele omgeving van je huis te doorzoeken om te kijken waar het pakketje is gedeponeerd.

Vandaar dus de noodzaak om op zaterdag 7 maart 2020 De dag van de Pakketbezorger te introduceren. Geef op deze dag de pakketbezorger bij jou aan de deur een klein geldbedrag, een knuffel of gewoon een lekkere koek en laat blijken dat jij zijn werk waardeert! Steun de actie, print de poster uit en plak hem op je raam.

ik #PakketAAN!  
16.03
BNNVARA LogoWij zijn voor