Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Podcast: Vrouw op Mars

  •  
15-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
vom podcast
Wie kan je beter vragen hoe het vroeger was om vrouw te zijn dan je eigen moeder? In deze podcast gaat Willemijn Veenhoven met bekende moeders, en diens dochters en zonen, in gesprek over hun strijd voor gelijke rechten.

Aflevering 2:

Uniek in Nederland. Een moeder en een dochter die allebei hoogleraar zijn. Moeder Mineke van Essen is emeritus hoogleraar genderstudies en haar dochter Janka Stoker is hoogleraar leiderschap. Willemijn Veenhoven spreekt ze in de werkkamer van Janka aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Aflevering 1:

In de eerste aflevering spreekt Willemijn met Gijs van Dijk en zijn moeder:
‘Ineke, wie is eigenlijk mijn mama?’ Dat vroeg PvdA-kamerlid Gijs van Dijk aan zijn vrijgevochten moeder, socioloog Ineke van der Zande, toen ze hem ophaalde van de crèche. Willemijn Veenhoven spreekt Gijs en Ineke op de werkkamer van Gijs in het Tweede Kamergebouw. Gijs vecht zijn hele professionele carrière al voor uitbreiding van het vaderschapsverlof. Hoe kan dat ook anders, met zo’n uitgesproken feministische opvoeding.
Deze podcast is onderdeel van de crossmediale serie Vrouw op Mars van BNNVARA over 100 jaar vrouwenemancipatie in Nederland. Naast de podcast zijn er ook een televisieserie en een webserie. LINK
Op de fiets, in de trein, misschien wel tijdens het sporten of juist op de wc. Podcasts kun je eigenlijk altijd en overal wel luisteren. En wist je dat BNNVARA ook flink wat podcasts maakt? Je kunt ze allemaal vinden via podcast.bnnvra.nl

Meer over:

vrouw op mars
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.