Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Indonesische jongen (19) overleeft 49 dagen op zee

  •  
25-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
223 keer bekeken
  •  
Tumb daglicht
In het Daglicht belichten we kort opvallende gebeurtenissen uit het nieuws. Zonder vooroordelen, maar wel altijd met een knipoog.
Stel je voor: Je bent voor je werk ver op zee aan het vissen. Plots breekt het touw waaraan je houten vlot vastzit en je dobbert vervolgens 49 dagen rond in de oceaan. Deze nachtmerrie werd werkelijkheid voor een negentienjarige jongen uit Indonesië.

Zeewater drinken

Aldi Novel Adilang werkte en woonde op één van de vijftig houten vlotten - ook wel rompong genoemd - die gebruikt worden als visvallen. Halverwege juli breekt de kabel van Adilang’s vlot door heftige windhozen. Op het moment dat zijn vlot wordt losgekoppeld van de oceaanbodem is de visser 125 kilometer van de kust verwijderd.
Adilang overleeft op zelf gevangen vis. Hij breekt stukjes van zijn eigen vlot af om de vis te kunnen bakken. De visser drinkt zeewater door zijn shirt om het minder zout te maken. Gedurende het dobberen zijn er tien schepen langs gevaren die voor Adilang onbereikbaar waren. Pas na 49 dagen wordt hij gered door een vrachtschip die het signaal Adilang’s radio oppikt.
Ondertussen is de jongen in goede gezondheid weer thuis in Manado bij zijn familie.
Er gebeuren meer bijzondere dingen in het water. Lees hier hoe een hitsige dolfijn mensen aanrand bij de Franse kust. 

Meer over:

overleven, vissen, zee
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.