Net benoemde wethouder bedreigd en kan daarom niet verhuizen
08-06-2018
•
leestijd 2 minuten
•
74 keer bekeken
•
Tegen voormalig officier van justitie Greetje Bos bestaat nog steeds dreiging en ze kan daarom niet naar Breda verhuizen waar ze donderdag is benoemd tot wethouder. Hoofdofficier van justitie Charles van der Voort heeft dat geschreven aan de gemeente Breda. Vanwege de dreiging verblijft Bos nog steeds op een geheim adres, aldus de hoofdofficier. Uit welke hoek de dreiging komt, staat niet in zijn brief.
Greetje Bos was tot dusver het gezicht van het Openbaar Ministerie (OM) in de grote strafzaak tegen oprichter Klaas Otto van motorclub No Surrender. Vorig jaar was het vermoeden dat hij een aanslag op haar leven zou beramen.
Een maand geleden maakte het OM bekend dat er onvoldoende bewijs is voor de verdenking tegen Klaas Otto maar het onderzoek naar een 44-jarige man uit Sliedrecht die de aanslag moest plegen loopt nog.
De georganiseerde criminaliteit is al jaren een groot probleem, zeker in Brabant, en raakt steeds meer verweven met de bovenwereld. Nadat ambtenaren en zelfs burgemeesters te maken kregen met intimidatie en bedreigingen, deden Brabantse bestuurders dringende oproepen aan Den Haag om de problemen serieus te nemen en meer middelen en politiecapaciteit beschikbaar te stellen.
Misdaad loont ZEMBLA maakte in 2015 de uitzending ‘Misdaad loont’ over de georganiseerde misdaad in Brabant. Met lik-op-stuk beleid proberen de burgemeesters al jaren het tij te keren in de regio: panden worden gesloten, geld en goederen afgepakt. Maar de gevolgen zijn soms groot en beangstigend: hun auto’s worden in brand gestoken, de burgemeester van Helmond dook enige tijd onder en burgemeester Jan Boelhouwer van Gilze en Rijen ontving een doodsbedreiging: