Een wolf viel hoogstwaarschijnlijk een hond aan. Moeten we ons zorgen maken? Waarom is de ene bloem geel en de andere rood? In de Amsterdamse Waterleidingduinen staan op sommige stukken hekken om damherten weg te houden. Komt dat de diversiteit ten goede? En we lopen een les mee in schooltuin PlukWad. Verder: wespen, bomenmuseum Gimborn bestat 100 jaar en het boek 'Buurtbos'van Dik van der Meulen. De column is deze week van Jelle Reumer. Download de podcast van de hele uitzending of onze nieuwe podcastserie 'Zo klonk Nederland, van mammoet tot halsbandparkiet' via NPO Radio 1 of via je favoriete podcast app. Vroege Vogels Radio op NPO Radio 1 wordt zondag gepresenteerd door Menno Bentveld van 7.00 tot 10.00u.
Lees meer in de onderstaande artikelen:
Aanval wolf op dwergpoedel 'verontrustend'
Waarom de klaproos rood is en de paardenbloem geel
Minder damherten, meer biodiversiteit
Schooltuinpilot op oude terp leert Friese kinderen tuinieren
Boek 'Het Buurtbos', bomenmuseum Gimborn 100 jaar en overige onderwerpen
Column Jelle Reumer: Dwangstoornis
Fenolijn 14 juli 2024
Muziek 14 juli 2024
Personen in dit fragment:
De Borg,
Mammoeten moeten juist wel tot leven gewekt worden. Ze zijn door de mens overbejaagd omdat ze te traag waren.
De laatste leefde op een eiland voor de kust van Rusland rond 1400 voor Christus. Dit zijn we verplicht jegens de schepping van Jahweh en omdat we weten dat het kan!
Om de schepping te beheren zijn we dan ook verplicht om deze STEEDS WEER terug te brengen in de oude staat.
Ze kunnen dan weer lopen op dat eiland en bezocht worden door toeristen en onderzoekers. En wie weet zorgen ze voor vrede tussen twee
Gigantische Naties.