Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Weinig wildgevangen Nederlandse vis in horeca

  •  
06-05-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
blauwvintonijn_22.jpg
Bijvoorbeeld Nederlandse schol en Hollandse garnalen komen nauwelijks op het bord.??Het Visbureau begint zaterdag daarom een campagne voor "de wildgevangen vis van dichtbij''. In Zeeland houden restaurants tot en met 13 mei De week van de (h)eerlijke vis, omdat volgens het Visbureau de Nederlandse vis zowel lekker is als op een verantwoorde manier gevangen.??
In restaurants staan de (buitenlandse) tonijn met circa 1700 ton en zalm met 1500 ton nu het vaakst op het menu. Van typisch Nederlandse visproducten worden mosselen met bijna 1000 ton buitenshuis nog behoorlijk gegeten, maar bijvoorbeeld de schol blijft met ongeveer 200 ton ver achter.??Verder wordt er ruim 500 ton garnalen per jaar in gerechten geserveerd, maar daarvan maken de Hollandse garnalen nog geen tiende uit.
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

BNNVARA LogoWij zijn voor