Op vrijdag 5 februari is het de vijftiende Warmetruiendag, op een moment dat bijna iedereen vanwege de coronapandemie een beetje door zijn energie heen raakt. Honderdduizenden deelnemers krijgen al vijftien jaar positieve energie van deze dag. Haak juist daarom dit jaar aan bij de vrolijkste klimaatactie van Nederland!
“Zet de verwarming een graadje lager en verwarm jezelf, niet de wereld! Dat is al jaren het motto van Warmetruiendag”, vertelt Directeur Petra Lettink van initiatiefnemer Klimaatverbond Nederland. “Warmetruiendag bespaart niet alleen energie, het geeft ook veel energie om dit met veel mensen tegelijk te doen. Iedereen kan daar wel wat van gebruiken, nu de theaters, bioscopen, kantoren en scholen al een tijdje gesloten zijn.”
Elke warme trui telt
Elke trui telt voor het klimaat. Koning Willem-Alexander doet vrijdag ook mee aan Warmetruiendag vertelde hij aan Zapp Your Planet. Hij kreeg van Jona en Julia een enorme zelfgebreide trui. Net als de koning kan iedereen op z’n eigen manier meedoen: thuis of toch op het werk, met huisgenoten en vrienden, in je eentje voor de tv of met collega’s in een videovergadering. Trek een lelijke, grappige of beeldschone warme trui aan en deel die online met de #warmetruiendag tag.
Energiebesparingswebinar
Energie besparen is net zo urgent als schone, hernieuwbare energie opwekken, want de schoonste energie is de energie die je niet (meer) gebruikt. Tijdens de vijftiende Warmetruiendag organiseert Klimaatverbond Nederland daarom een energiebesparingswebinar. Meer weten of meepraten? Meld je hier aan.
Meedoen aan #warmetruiendag
Warmetruiendag wordt elk jaar in februari georganiseerd door Klimaatverbond Nederland, de vereniging van 175 gemeenten, provincies en waterschappen voor ambitieus klimaatbeleid. De warme trui is het vrolijkste icoon geworden voor dingen die mensen zélf kunnen doen voor het klimaat. Zo’n 150.000 deelnemers hebben zich dit jaar weer actief aangemeld via de site, toch zijn er ook honderden overheidsinstellingen, scholen, universiteiten en bedrijven die dit jaar vanwege de coronalockdown niet (kunnen) meedoen.