Historia Naturalis, van Marcel de Cleene
Absintalsem, zwarte nachtschade, gewone duivekervel…de namen van deze kruiden nodigen niet meteen uit om er wat van te eten. En toch spelen ze al eeuwenlang een belangrijke rol in de reguliere geneeskunde, tot op de dag van vandaag. Het is te lezen in het net verschenen naslagwerk Historia Naturalis van Marcel de Cleene
Hoogvenen
Ooit bestond Nederland voor een groot deel uit hoogveen, meer dan één miljoen hectare. Daar is nog maar een fractie van over. Wetenschappers en onderzoekers hebben nu alle natuurhistorische kennis gebundeld in een lijvig boek over hoogvenen. Voor het eerst, want zo’n naslagwerk was er nog niet. Het boek Hoogvenen, onder redactie van Ab Grootjans en André Jansen, is een naslagwerk voor beheerders, onderzoekers, beleidsmakers en liefhebbers die willen weten hoe het bijzondere biotoop van de hoogvenen werkt en hoe deze succesvol beheerd en behouden kan worden. Let op, de reportage gaat verder naar de muziek.
Fenolijn 035-6711338
Sneeuwklokjes en andere winterbloeiers, duizenden spreeuwen en bomen in de knop.
Deze meldingen zijn zondag te horen op ons antwoordapparaat van de natuur. Verder nog een bijzondere waarneming van een koereiger. Een uit Afrika afkomstige reigersoort, die de laatste jaren in Nederland steeds regelmatiger wordt gezien.
Luister zondag naar alle eerste- en laatstelingen op de Vroege Vogels fenolijn, op 035-6711338.