Een heus hotel voor de rivierdonderpad. Omdat de gemeente Leiden de grachtenkanten moest herinrichten, had dit kleine visje geen plek meer om zich te verschuilen tegen predatoren en om zich voort te planten. Met name de Amerikaanse rivierkreeft en enkele grondelsoorten zijn dol op het diertje. De rivierdonderpad is een klein visje van ca 7 cm en een indicatorsoort van schoon, stromend water.
Er kwam er een actieplan: zes houten bakken met een klep waar hopelijk alleen de rivierdonderpad naar binnen kan. Aaf Verkade de p
rojectleider van Onder water in Leiden
begeleidde de bouw. Maandag 10 september 2018 worden de zes hotels op diverse plekken in de Leidse grachten opgehangen. De rivierdonderpad is de afgelopen jaren op steeds meer locaties in de Leidse grachten ontdekt. De gemeente heeft voor het zeven centimeter grote visje een zorgplicht omdat het een Rode Lijstsoort is. Voor meer informatie over excursies en de hotels zelf, kunt u
hier
klikken.
Beste Reneetje63, KIJK UIT! met deze constructie. Ik ken de polisvoorwaarden van uw Verzekeraar niet maar waarschijnlijk zal de Verzekeraar deze constructie zien als misleiding en/of niet voldaan aan de mededelingsplicht. Bij schade zullen ze niet betalen of de uitbetaalde schade op u gaan verhalen. Met alle gevolgen van dien. Nou kom op Verzekeraars of Verbond van Verzekeraars geef maar eens aan of deze constructie is toegestaan. Dat zou pas transparant zijn!
Alle ouderen zouden naar 1 maatschappij moeten overstappen. Alleen dan kun je aantonen en de politiek overtuigen dat de verzekeraars het zoveelste spelletje spelen om meer geld te innen. Tegen de jongeren onder de 25 jaar zeggen ze dat die teveel schade rijden en daardoor een hogere premie betalen; tegen de ouderen zeggen ze dat die groter risico zijn om schades te rijden.( nu nemen ze niet het schade rijden mee in hun overweging). Een beleid van willekeur...het gaat alleen maar om zoveel mogelijk geld te innen, en daar gebruiken ze hun eigen verzonnen regels voor te pas en te onpas!
Wat er naar mijn mening onder belicht is gebleven is, dat ouderen in verhouding veel meer schadevrije jaren hebben opgebouwd en hierdoor meer korting (bonus/malus )hebben. Kan het niet zo zijn dat door deze korting (bonus/malus) door een leeftijdstoeslag te hanteren deze korting weer is gecompenseerd en het verdienmodel weer klopt.
De conclusie 'ouderen maken minder ongelukken' is niet te trekken op basis van deze grafieken. Dit wordt Simpsons paradox genoemd: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Simpsons_paradox. De groep 35 jaar en 85 plus hebben een compleet verschillende samenstelling/karakteristieken. Daardoor kan de daling in de grafiek veroorzaakt worden. Het is heel gemakkelijk om een verkeerde conclusie uit grafieken te halen zonder de juiste data en kennis!
Er woord met je verzekering voor je auto ook naar je postcode gekeken daar zit ook een groot verschil in ik zelf woond in Rotterdam code 3034 mijn zoon in code 3068 maar de zelfde verzekering voor de zelfde auto kost mij 30 euro per maand meer als voor mijn zoon terwijl ik ook nog meer no claim hebt ook maar zeggen ze de Computer geef dit aan dus wij kunnen er ook niets aan doen.Dit voelt bij mij ook als oplichting.
Mvg . A de kock