© Bron: Pixabay
Meer bedrijfscateraars sluiten zich aan bij de eiwittransitie, de overgang van dierlijk naar meer plantaardig voedsel. Dat constateert dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier. Onder meer cateraar Sodexo heeft zich nu aangesloten, bevestigt het bedrijf zelf.
De cateraar zorgt op 250 locaties voor eten en drinken: bedrijven, overheidsinstellingen en ziekenhuizen. Er zijn volgens Wakker Dier nu vijftien grotere cateraars die zich verbonden hebben aan het streven om naar 50 procent plantaardige producten in 2025 te gaan en daarna verder te stijgen naar zeker 60 procent in 2030.
Behalve Sodexo zijn ISS en Leo Catering nieuwkomers. "Daarmee hebben alle grotere bedrijfscateraars zich nu aangesloten", aldus Wakker Dier. "Grotere cateraars zijn cateraars met dagelijks meer dan tienduizend eters. Door fusies is deze lijst korter dan de vorige keer dat Wakker Dier hierover berichtte, maar het totale aantal gasten dat bij deze cateraars eet, is juist flink gegroeid."
Van alle eiwitten die Nederlanders eten, is volgens Wakker Dier op dit moment nog 40 procent plantaardig. Minder vlees is niet alleen goed voor dier en milieu, maar ook voor de mens. De Gezondheidsraad drong er een jaar geleden al op aan dat het consumenten gemakkelijker wordt gemaakt om voor plantaardig te kiezen.
Bron: ANP
Thema's:
Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.