Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Grote bedrijfscateraars gaan voor 60% over op plantaardig

  •    •  
Gisteren
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
Vegetarisch eten

© Bron: Pixabay

Meer bedrijfscateraars sluiten zich aan bij de eiwittransitie, de overgang van dierlijk naar meer plantaardig voedsel. Dat constateert dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier. Onder meer cateraar Sodexo heeft zich nu aangesloten, bevestigt het bedrijf zelf.

Vijftien grotere cateraars streven naar 50%

De cateraar zorgt op 250 locaties voor eten en drinken: bedrijven, overheidsinstellingen en ziekenhuizen. Er zijn volgens Wakker Dier nu vijftien grotere cateraars die zich verbonden hebben aan het streven om naar 50 procent plantaardige producten in 2025 te gaan en daarna verder te stijgen naar zeker 60 procent in 2030.

Behalve Sodexo zijn ISS en Leo Catering nieuwkomers. "Daarmee hebben alle grotere bedrijfscateraars zich nu aangesloten", aldus Wakker Dier. "Grotere cateraars zijn cateraars met dagelijks meer dan tienduizend eters. Door fusies is deze lijst korter dan de vorige keer dat Wakker Dier hierover berichtte, maar het totale aantal gasten dat bij deze cateraars eet, is juist flink gegroeid."

Minder vlees, goed voor de mens

Van alle eiwitten die Nederlanders eten, is volgens Wakker Dier op dit moment nog 40 procent plantaardig. Minder vlees is niet alleen goed voor dier en milieu, maar ook voor de mens. De Gezondheidsraad drong er een jaar geleden al op aan dat het consumenten gemakkelijker wordt gemaakt om voor plantaardig te kiezen.

Bron: ANP

Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.
BNNVARA LogoWij zijn voor