Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Fenolijn 035-6711338

  •  
06-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fenolijn_mobiel_61.jpg
In het Overijsselse natuurgebied de Weerribben dook deze week een keizerarend op. Het is de tweede keer ooit dat deze majestueuze roofvogel in Nederland is waargenomen. De keizerarend broedt van Zuidoost-Europa tot aan Mongolië en overwintert in Afrika en in Zuidoost-Azië. Vermoedelijk is dit exemplaar een dwaalgast.
Honderden vogelliefhebbers reisden de afgelopen week af naar de Weerribben om de vogel te zien. De arend is fors en heeft een spanwijdte van zo’n 2 meter. Een volwassen vogel heeft een donkerbruin verenkleed, met een lichte geelbruine kop en hals. Een keizerarend is goed te herkennen aan een opmerkelijke witte vlek op de schouder. In zijn broedgebieden leeft de arend voornamelijk van de siesel – een soort grondeekhoorn. Of hij ook een Nederlands haasje lust is niet bekend.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .

Meer over:

fenolijn
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.