Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

En verder: fenolijn

  •  
08-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Tijgerblauwtje.jpg
Vlinderend Nederland staat op zijn kop na de recente ontdekking van tijgerblauwtje in Amersfoort. Deze vlinder wordt in Nederland slechts zelden gezien. En helemaal niet in de winter. Ook bijzonder: het tijgerblauwtje overwintert als rups en niet als vlinder, zoals de kleine vos en de dagpauwoog.
De vlinder is mogelijk meegelift via een transport met peultjes of met sperziebonen. De rups leeft binnen in de peul en overwintert daar ook. Als de peul met rups zoals nu in een warme huiskamer terecht komt, dan denkt de rups dat het zomer is en verpopt zich. Korte tijd later vliegt er dan een prachtige blauwe vlinder rond. In Europa komt het tijgerblauwtje vooral voor in het gebied rondom de Middellandse Zee, maar ook in Midden-Frankrijk en Zwitserland.
Iets bijzonders natuurlijks gezien, of een eersteling- of laatsteling, bel naar de Vroege Vogels fenolijn op 035-6711338 .

Meer over:

fenolijn
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.