Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Droge voeten in de Waterstraat

  •  
15-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
met_RainRoad
De Waterstraat in Delft is een testlocatie waar wordt gewerkt aan een snelle waterafvoer, zodat straten niet meer blank komen te staan na een forse regenbui. Want die komen steeds vaker voor in deze tijd van klimaatverandering. Ondergrondse bakken, waterdoorlatende stenen: van alles wordt hier uitgeprobeerd.

Extreme regenbuien

We worden vaker geconfronteerd met extreme regenbuien die vooral in de stedelijke omgeving voor grote problemen zorgen. Het huidige en vaak verouderde rioolstelsel raakt overbelast en kan de overtollige regen niet snel genoeg afvoeren. Naast een toename van neerslag zorgt klimaatverandering ook voor hogere temperaturen. Dit kan in dichtbebouwde gebieden zelfs leiden tot een temperatuurverschil van 6 graden ten opzichte van de niet bebouwde omgeving.

Opvangreservoir tot ondergelopen parkeerplaats

Een van de opstellingen in de Waterstraat is de Rainroad: een opvangreservoir onder een stoep of parkeerplaats waar bij hevige buien de overtollige hoeveelheid regenwater (tijdelijk) opgeslagen wordt.  Door dit water vervolgens te laten verdampen als de temperatuur oploopt wordt de energie uit de zon niet volledig omgezet in warmte maar gedeeltelijk in verdamping.
De Waterstraat maakt onderdeel uit van de GreenVillage, op de zuidelijke campus, is een proeftuin ingericht met een dozijn verschillende oplossingen voor een klimaatbestendige stad. Het is een initiatief van VPdelta, Hoogheemraadschap van Delfland en de Green Village.
Lees meer op de website van  Green Village

Meer over:

waterberging
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.