Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Chef-kok gaat toch weer voor spreeuw

  •  
30-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
spreeuw_10.jpg
Chef-kok Arjan Smit wil ontheffing aanvragen zodat hij volgend jaar opnieuw spreeuw in restaurant De Pronckheer in het Utrechtse Cothen kan serveren.
Ontheffing
Een spreeuw is beschermd, maar mag worden afgeschoten als hij schade veroorzaakt. In een restaurant serveren mag dan weer niet, zonder ontheffing. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) vindt dat de spreeuw alleen op de menukaart kan mét een ontheffing. Dat heeft zij geantwoord op Kamervragen.
Weggegooid
Smit wil ook ander wild dat wordt bejaagd gaan serveren. ,,Het gaat ons om het principe dat goed, hoogwaardig vlees wordt weggegooid in plaats van geconsumeerd'', zei Smit vrijdag. Hij heeft nu wilde duif op het menu. Ook kraaien en muskusratten komen er volgens hem voor in aanmerking.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

BNNVARA LogoWij zijn voor