Wie omhoog kijkt, zal nooit exact dezelfde wolk zien. Elke wolk lijkt een continu veranderend kunststukje. Toch zijn ze onder te verdelen in soorten. Een fotoserie van verschillende wolken die in de lucht hangen.
Slierten
Als fijne ijskristallen door de wind worden meegenomen en zich achter elkaar vormen, krijg je een wolkensoort die Cirrus fibratus heet. Ze zijn makkelijk te herkennen aan draad- of vezelvormige structuur.
Aambeeldvan ijs
Eén van de meest bijzondere wolkvormen is het aambeeld, die helemaal uit ijs bestaat en boven alle andere wolken uittorent. Zie je een aambeeldvormige wolk, dan kan je je opmaken voor een bui.
Mooi weer
Natuurlijk is het op een zonnige dag fijn als er een paar wolkjes in de lucht hangen, anders kan het wel heel warm worden. Cumulus humilis-wolken worden daarom ook wel eens mooi-weer-wolk genoemd.
Gat in de lucht
Pilotengaten kunnen ontstaan als een vliegtuig door een dunne laag bewolking vliegt. Een
bijzonder fenomeen
, wat te maken heeft met het bevriezen van een deel van de wolk.
Ladder naar de hemel
Alsof er een spotlight in de lucht hangt: de Jakobsladder. Achter de wolken schijnt de zon, en bij dit fenomeen wordt dat nog maar eens bewezen.
In de uitzending van vanavond staat Menno op 213 meter hoogte bijna met zijn hoofd in de wolken. Hij kijkt hoe onderzoekers het effect van wolken op het klimaat meten. (uitzending
24 maart 2015
)
het werkt niet, ze worden gewoon bruin. Ik doe ze in een plastic zak en bewaar ze in de groentelade van de koelkast. Na 5 dagen is de laatste banaan nog steeds niet bruin en lekker
Als ik het goed begrepen heb, werkt dit advies juist averechts. Bananen rijpen juist door de gassen, die ze overigens zelf "produceren".
Je moet bananen dus niet in een fruitschaal leggen, omdat deze gassen in de schaal blijven hangen en dus sneller rijpen (de soortelijke massa is groter dan die van lucht).
Kortom: nooit inpakken of in een schaal leggen, maar eerder open op een bord ofzo.
Heb trouwens de link er nog even bezocht. Dus Zamarra: check svp eerst even wat je adviseert :(
Hier staat het hele rijpingsproces beschreven:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Banaan_(vrucht)
We hebben de test een paar keer gedaan. Op de zelfde datum gekochte bananen. Sommige gewikkeld in huishoudfolie, andere in aluminiumfolie en nog anderen niet in iets gewikkeld. Het maakte geen enkel verschil voor het bruin worden.
Maar Zamarra, ik zie dat je Fair-Trade bananen in de hand hebt en deze hebben vaak al een plastic en papieren hoesje over de afgeknipte kant van de tros heen. Dat is in feite dezelfde oplossing?Bedankt voor alle oplossingen die ik (en vele anderen) van jou tot nu toe mochten ontvangen.