Geroosterde aardpeer met appelperenstroop en basilicum
Ingrediënten
½ kilo kleine aardperen, olijfolie, teen knoflook, zout, laurierblad, appelperenstroop, verse basilicum
Bereiding
Rooster wat kleinere aardperen heel in de oven met een beetje olijfolie, knoflook en laurier, tot de aardperen zacht zijn (even prikken). Sprenkel er wat grof zeezout over en smeer ze dan in met een beetje appelperenstroop. Wikkel ze tot slot in een blaadje verse basilicum.
Aardperenschotel met vijgen en gorgonzola
Ingrediënten
4 of 5 middelgrote aardperen, 150 gram gorgonzola, handje walnoten, 5 verse of gedroogde vijgen, scheutje honing, klontje boter
Bereiding
Maak de aardperen schoon en snij ze in dunne plakjes van ongeveer een halve centimeter dik. Smeer de bodem van een ovenschaal in met de boter en leg de plakjes aardpeer onderin de schaal. Kruimel de gorgonzola eroverheen. Snijd de vijgen in vieren en leg ze er op. Verdeel de walnoten over de schaal en giet er een beetje honing overheen. Bak dit ongeveer 15 à 20 minuten op 200 graden gaar.