Aalscholvers hebben geen waterdicht verenkleed zoals andere vogels. Zo kunnen ze beter duiken, maar die vleugels moeten ook weer drogen. Gefilmd door Inge Scheper.
De aalscholver lijkt een zwarte vogel, maar eigenlijk is het verenpak grotendeels diep bronsgroen. Elk veertje van de bovenvleugels heeft een subtiel zwart randje. Dat geeft de vogel een ‘geschubd’ uiterlijk. In het voorjaar kleuren de vogels op hun mooist, in het zogenaamde 'broedkleed'. De wangen en dijen zijn dan wit bevederd en de kruin en nek hebben zilverwitte manen. De onbevederde keel kleurt dan geel. In de loop van het broedseizoen verdwijnt dit kleed weer.
Aalscholver in broedkleed
© Fotograaf: Zomervogel
Johanneke Courcol filmt deze aalscholver terwijl hij een grote vis opduikt. Na enige moeite slokt hij de vis in zijn geheel op. Dit doet de aalscholver meerdere keren per dag; de visinname van deze vogel kan oplopen tot meer dan 500 gram per dag!
Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.