* BNNVARA - Kwetsbaar en indrukwekkend | True Selfie
Word lid

Kwetsbaar en indrukwekkend | True Selfie

leestijd 2 minuten

Wist je dat één op de vijftien jongeren in Nederland worstelt met depressies? En dat zelfdoding onder jonge mensen doodsoorzaak nummer 1 is? Onder de naam #TrueSelfie zendt de NPO deze maand diverse programma’s uit die in het teken staan van jongeren en psychische problemen. Het doel hiervan is om deze problemen bespreekbaar te maken.

True Selfie is een van deze programma’s. Acht jongeren met psychische problemen. Ieder een camera. En niks mag gewist worden. Een combinatie die heel wat kwetsbare, mooie en voor sommigen misschien pijnlijk herkenbare momenten oplevert. Onder leiding van psycholoog Erik Jongman komen de jongeren één keer per week samen om ervaringen uit te wisselen.

Onzekerheid, somberheid, posttraumatische stress stoornissen, negatieve en depressieve gedachten, paniekaanvallen en misofonie. Dit zijn psychische klachten waar de jongeren van True Selfie dagelijks mee te maken hebben. In acht afleveringen willen stappen maken zodat ze beter in hun vel zitten, en zichzelf kunnen accepteren.

Leer hier onze acht True Selfie helden kennen!

 

True Selfie - Aflevering 1


True Selfie, elke dinsdag om 21.55 uur op NPO 3!