Nieuwe autoshow is alleen voor de verstokte racefanaat.
Met de Fast & Furious spin-off Hobbs and Shaw nog ronkend in de bioscopen en het aanhoudende succes van Max Verstappen, lijkt de tijd rijp voor een nieuwe, spectaculaire autoshow. Nadat het eerder al met het zeer vermakelijke F1: Drive to Survive kwam, duikt Netflix opnieuw in het Top Gear-gat. Ditmaal doen ze dat met Hyperdrive, een reeks waarin racers uit de hele wereld het tegen elkaar opnemen op verschillende circuits.
Speciaal voor Hyperdrive werd een industrieel terrein, inclusief rokende schoorstenen en imposante fabrieken, omgebouwd tot een gigantisch race- en waaghalzenwalhalla. Met racebanen en behendigheidstesten waarbij de chauffeurs over nauwe wegen moeten vliegen, 360 graden moeten kunnen draaien, en met de achterkant van hun auto een specifiek object omver moeten kunnen rijden. In de eerste aflevering draait het om kwalificatie. Van de twaalf beginnende rijders gaan er drie direct door, zullen er zes moeten herkansen, en vallen er drie meteen af.
Zodra de coureurs van start zijn, is het een kakofonie van herrie. Van de donderende motoren en knallende uitlaatpijpen, tot het geschreeuw van vier commentatoren die bij elke scheet met superlatieven over elkaar heen buitelen. Bij iedere manoeuvre is het een gejoel van ‘did you see that’s' en ‘whoa’s’. Combineer dat met een lading bombastische muziek en het zal duidelijk zijn dat het hier niet om een erg subtiele kijkervaring gaat. Alles is opgeklopt tot Amerikaanse proporties.
F1: Drive to Survive werkte zo goed, doordat de makers de beelden van het racen en de menselijke kant van de chauffeurs knap wisten te balanceren. Drama was hier de eigenlijke motor van de serie. Hyperdrive doet ook een poging om alles wat menselijker te maken, maar dan door korte flarden uit de levens van de chauffeurs te laten zien. De een is gaan racen omdat zijn vader een beroerte kreeg, de ander omdat ze ooit dakloos was. De fragmenten voelen geforceerd en worden volledig ondergesneeuwd door de schreeuwerige rest van de aflevering.
Zelfs een cameo van Oscarwinnares Charlize Theron , die, na haar rollen in Mad Max: Fury Road en The Fate of the Furious (Fast & Furious 8), haar liefde voor racen opnieuw laat zien, kan Hyperdrive niet redden van het stempel ‘alleen voor de hele zware race-fans’.