Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

De BBC gluurt mee met het dierenrijk in 'Animals With Cameras'

  •  
08-02-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
181 keer bekeken
  •  
Dieren met cameras2
Als het om natuurdocumentaires gaat is de BBC al jarenlang toonaangevend, met series als Planet Earth 1 en 2, Blue Planet 1 en 2 en online kanalen als BBC Nature. Het nieuwste in de reeks natuurpracht van Britse makelij is de serie Animals With Cameras - en de naam zegt het eigenlijk al. Aan allerlei wilde dieren hebben de makers kleine, maar haarscherpe camera's gehangen en dat levert - zoals altijd - fantastische beelden op.
Cameraman Gordon Buchanan werkt nauw samen met wetenschappers en bevestigt camera's om zo onthullende, unieke, soms ook adembenemende dingen te ontdekken uit de levens van allerlei verschillende wilde dieren.
Get ready for more unique views from unique perspectives! Joining @gordonjbuchanan 's camera crew tonight are cheetahs, baboons and fur seals. ???? ???? #AnimalsWithCameras . Tonight, 8pm. @BBCOne . pic.twitter.com/71DkagFYj9
Animals With Cameras is een samenwerking tussen filmmakers en wetenschappers en de serie is ook voortgekomen uit de academische behoefte om meer over dieren te weten te komen door gebruik van camerabeelden, om zo het gedrag van de dieren de ze onderzoeken beter te kunnen begrijpen. Het Natural History team van de BBC heeft toen contact gezocht met de wetenschappers en hun camera-expertise aangeboden. Dat resulteerde uiteindelijk in dit programma.

Lastig samenwerken met dieren

'Dieren zijn extreem moeilijk om mee samen te werken', volgens de programmamakers. ‘Ze zijn snel, kunnen makkelijk wegvliegen, klimmen, rennen, graven of zwemmen op plekken waar wetenschappers ze maar moeilijk kunnen volgen.'   
Animals with cameras
'Door tijdelijk camera’s aan ze te bevestigen, konden we ze bijhouden, waar en wanneer we maar wilden. Daardoor kwamen we achter nog onbekende aspecten uit hun leven en konden we voor een korte periode het leven door de ogen van deze dieren bekijken. Hoe meer natuurbeschermers te weten komen over de dieren, des te groter is de kans om ze te kunnen beschermen', aldus de makers.

Waardevolle informatie

De programmamakers werken nauw samen met biologen en zoölogen om te helpen de vragen die zij hebben over de dieren die ze bestuderen te beantwoorden. 'Het beeldmateriaal biedt ongelofelijke inzichten in de levens van de dieren, die kunnen helpen de toekomst van de verschillende soorten te waarborgen. Sterker nog, de kennis die het oplevert is van onschatbare waarde voor wetenschappers en natuurbeschermers die betrokken zijn bij het programma, waardoor ze blijven gebruikmaken van camera’s om zo nog meer over ze te weten te komen.'
Loop hieronder zelf mee met pinguïns!
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.