* BNNVARA - BNNVARA is een onafhankelijke, maatschappelijk betrokken en vooruitstrevende publieke omroep.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over BNNVARA, je lidmaatschap of over onze programma's? Kijk dan eerst bij de veelgestelde vragen. Staat het antwoord op je vraag er niet bij, dan kun je contact met ons opnemen via onderstaand contactformulier.

Ik heb een vraag over het abonnement op de VARAgids Op deze pagina vind je meer informatie over de VARAgids. Staat het antwoord op je vraag er niet bij, neem dan contact op via het contactformulier.
Ik heb een vraag over het lidmaatschap van de VARAOp deze pagina vind je meer informatie over het lidmaatschap van de VARA. Staat het antwoord op je vraag er niet bij, neem dan contact op via het contactformulier.
Ik heb een vraag over het lidmaatschap van BNN Op deze pagina vind je meer informatie over het lidmaatschap van BNN. Staat het antwoord op je vraag er niet bij, neem dan contact op via het contactformulier.
Ik heb een vraag over het bijwonen van een programma Op deze pagina vind je meer informatie over het bijwonen van programma's. Staat het antwoord op je vraag er niet bij, neem dan contact op via het contactformulier.
Ik wil bij BNNVARA werken/stage lopen! Wat moet ik doen? BNNVARA is altijd op zoek naar nieuw talent!

Op de vacaturepagina staan al onze vacatures en stages die op dit moment open staan.

Daarnaast werven wij twee keer per jaar de grootste talenten voor de verschillende afdelingen binnen BNNVARA. Voor of achter de schermen, radio, televisie óf digital, alles is mogelijk! Kijk voor meer informatie op de website van onze BNNVARA Academy.
Ik heb een goed programma-idee! We staan altijd open voor ideeën, maar realiseer wel dat BNNVARA een publieke omroep is en daarom gebonden is aan bepaalde regels. Bedenk goed of het idee oorspronkelijk en origineel is, is het niet al eens eerder gedaan? Daarnaast moet het programma haalbaar en uitvoerbaar zijn, het inzetten van dure en spectaculaire special effects, exotische locaties en dure sterren is dat dus niet. Vraag je verder af of het programma past bij BNNVARA.

Onze afdeling Research & Development kijkt graag naar het idee. Zet het uitgebreide voorstel met motivaties en argumenten op papier en stuur deze naar ons op, graag al met een (ruw) voorbeeld op video. Als we het idee zien zitten, moeten we natuurlijk eerst overleggen. Dat betekent dat beantwoording even op zich kan laten wachten. We gaan er niet met het idee vandoor, zo zijn wij niet! Graag het voorstel schriftelijk sturen:

Per mail: rend@bnnvara.nl

Per post:
BNNVARA
T.a.v. afdeling Research & Development
Postbus 175
1200VB HILVERSUM
Waarom zenden jullie (buitenlandse) series zo laat uit? De programmering is in handen van de netmanager van de Publieke Omroep. Deze bepaalt op welk tijdslot een programma wordt uitgezonden. Er zijn diverse criteria waarom een serie laat wordt geprogrammeerd. Zo wordt de serie niet te vroeg uitgezonden omdat de doelgroep die de serie heeft niet een breed publiek betreft, tijdslots al aan andere programma's weg zijn gegeven en de inhoud van de serie aanleiding geeft om het niet op een al te vroeg tijdstip uit te zenden.
Kijkwijzer Aan de hand van de criteria van Kijkwijzer classificeren omroepen en distributeurs van films en dvd's hun producten zelf, waarbij de Kijkwijzerregels in acht moeten worden genomen. Het doel van Kijkwijzer is ouders en opvoeders te waarschuwen voor mogelijke voor kinderen schadelijke elementen in een programma, film of anderszins. Kijkwijzer informeert over mogelijke schadelijkheid voor kinderen. Kijkwijzer geeft niet aan of een programma of film geschikt is. Kijk voor meer informatie over Kijkwijzer en de daarbij horende spelregels op kijkwijzer.nl.

Aan de leeftijdsclassificaties worden voor televisie uitzendtijden verbonden. Programma's met AL, 6 en 9 jaar mogen op ieder moment van de dag worden uitgezonden. Programma's voor 12 jaar en ouder mogen alleen na 20.00 uur worden uitgezonden en programma's voor 16 jaar en ouder mogen vanaf 22.00 uur worden uitgezonden.
Ik kan een (Buitenlandse) film of serie niet vinden op Uitzending Gemist Televisieproducties worden, als gevolg van (internationale) bescherming van uitzendrechten, beschermd. Daarover worden afspraken gemaakt met de acteurs en/of de distributeurs van de producties. Van een aantal programma’s heeft BNNVARA wél de uitzendrechten voor televisie, maar niet de rechten om dat online aan te bieden.
Ik wil graag een Beeldmateriaal aanvragen Bijna alle programma’s die we zelf maken, zijn voor een bepaalde tijd online terugkijken op de website van het desbetreffende programma of op Uitzending Gemist/NPO. Als een aflevering niet meer online terug te kijken is, dan kun je contact opnemen met Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Zij beheren al ons beeld- en geluidmateriaal. Kijk voor meer informatie over het zoeken, bestellen van materiaal en de kosten op dewebsite van beeld en geluidl.
Contact met redactie van programma Redacties van programma's zijn niet telefonisch bereikbaar. Via de websites van onze programma’s kun je in contact met onze redacties komen. Kijk bij het programmaoverzicht of stuur ons een bericht via onderstaand contactformulier.
Contact met (oud-) presentatoren en/of gasten Het is ons beleid geen gegevens van onze (voormalige) presentatoren of gasten van onze programma's te geven, dit in verband met de privacy van onze (voormalige) presentatoren en gasten van programma's. We willen uiteraard wel een bericht doorsturen. Stuur het bericht via onderstaand contactformulier.
Ik wil graag bij de opnames van een programma van BNNVARA zijn Het is mogelijk om als publiek bij een aantal van onze programma’s aanwezig te zijn. Kijk op onze website Tvtickets.nl om direct een reservering te maken. Tot ziens bij een van onze programma’s!
Ik wil meedoen aan een programma Zodra programmaredacties op zoek zijn naar deelnemers, gasten of kandidaten, komt er een oproep op de website van het programma te staan. Klik hier voor een overzicht van al onze programma’s.
Als wij acteurs nodig hebben voor onze series, dan wordt gebruik gemaakt van een castingbureau.
Waar vind ik de muziekgegevens van 'Vroege Vogels'? De muziekgegevens - en alle andere informatie - van 'Vroege Vogels' zijn terug te vinden op de website van het programma: vroegevogels.bnnvara.nl.
Wat moet ik doen als ik mijn nieren of andere organen wil afstaan? Bart was nierpatiënt. Hij maakte verschillende programma's waarin de nadruk werd gelegd op het belang van orgaandonatie, BNN zond in 2007 De Grote Donorshow uit en in 2008 verscheen een aangrijpende documentaire over het leven van Bart. Neem contact op met de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) via de website www.transplantatiestichting.nl. Zij kunnen alle vragen beantwoorden.
Ik heb leuk nieuws voor BNNVARA! Waar kan ik mijn persbericht naar toe sturen? We zijn dol op nieuws! Stuur het persbericht naar persberichten@bnnvara.nl, zo komt het bericht bij al onze redacties terecht.
Ik heb een vraag over mijn abonnement op de VARAgids, mijn lidmaatschap van BNN of mijn lidmaatschap van de VARA Neem contact op met de medewerkers van onze Ledenservice.

Klik voor contactgegevens en antwoorden op veelgestelde vragen over:

Het abonnement op de VARAgids
Het BNN lidmaatschap
Het VARA lidmaatschap

 

Contact - Contactformulier Contact

Staat het antwoord op jouw vraag niet tussen bovenstaande veelgestelde vragen? Vul dan het onderstaande contactformulier in.