* BNNVARA - Pauw
Word lid

Pauw

Gisteravond vond er opnieuw een liquidatie plaats in de onderwereld. In Beverwijk werd kickbokser Hans Nijman neergeschoten, toen hij in een auto voor zijn sportschool zat. We praten erover met rechtbankverslaggever van De Telegraaf Saskia Belleman. Is er een verband tussen het passage-proces dat nu speelt en de dood van Nijman? Aan het woord zijn vriend en K1-fighter Peter Aerts, zijn advocaat Hein Dudink en bokstrainer Thom Harinck, die ook Badr Hari trainde.
Na een reis van 10 jaar is het spannendste moment in de Rosetta missie nabij, op 12 november zal de lander van Rosetta, Philae, een landing proberen te maken op de komeet 67P/Tsjoerjoemov-Gerasimenko. Dit is nog nooit eerder gedaan, niet door de Russen, Chinezen of Amerikan. Als het lukt zijn de Europeanen de eerste die dit in de ruimte voor elkaar krijgen. De Nederlander Fred Jansen leidt de missie en zal er vanavond in de uitzending exclusief over vertellen. Hij noemt de missie zelf het grootste ruimtevaartnieuws sinds de maanlanding.
Op 9 november 2014 is het precies vijfentwintig jaar geleden dat de Berlijnse muur viel. VARA-presentator Menno Bentveld reisde een dik half jaar de wereld over, op zoek naar verhalen van mensen die rond zulke muren wonen. "We wilden begrijpen waarom die muren nodig zijn. Bij de val van de Berlijnse Muur hoopten we met z'n allen dat er een nieuwe tijd aanbrak, waarin zulke muren ongewenst en overbodig zouden zijn. Die wens bleek voorbarig." Vanavond praten Menno Bentveld en Maarten van Rossem met Jeroen over dit historische hoogtepunt en de docuserie De Muur.