Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Bram Moszkowicz (30-10-2012)

29-10-2012

Strafpleiter Bram Moszkowicz mag zijn vak niet meer uitoefenen. Dat is de uitspraak van de Raad van Discipline. De bekende strafpleiter heeft volgens de tuchtrechter niet alleen het vertrouwen van zijn clinten geschaad, maar ook het aanzien van de gehele advocatuur.

Kern van de advocatuur
De tuchtrechter vindt dat Moszkowicz de regels te vaak overtreedt. Hij heeft onder andere vele duizenden euro's aan contant geld aangenomen, voorschotten van clinten niet terugbetaald, de administratie was niet op orde en hij deed niets om zijn vakkennis op peil te houden, aldus de tuchtraad. Moszkowicz heeft ,,regels stelselmatig overtreden, de belangen van clinten ernstig verwaarloosd en zich aan het wettelijk toezicht onttrokken''. Voor de Raad van Discipline raken dit soort dingen ,,de kern van de advocatuur''.

Hoger beroep
Moszkowicz was zelf niet bij de uitspraak aanwezig. Zijn raadsman Gabril Meijers liet na de uitspraak weten dat zijn clint in hoger beroep gaat tegen de uitspraak. Dat betekent dat tot die uitspraak de bekende Amsterdamse strafpleiter voorlopig nog zijn beroep kan blijven uitoefenen.

In maart van dit jaar kwam het boek Liever rechtop sterven dan op je knien leven van Bram Moszkowicz uit. In deze autobiografie schrijft hij over zijn familiegeschiedenis en over zijn advocatenpraktijk. Bekijk hier het gesprek wat hij hierover had in Pauw & Witteman.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.