Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Verborgen armoede: Werkende armen komen financieel in de problemen

14-01-2023

Armoede was hét onderwerp van 2022. Door de inflatie en hoge energierekeningen kwamen steeds meer mensen in de knel. De overheid leek zich niet bewust van de steeds grotere problemen waar mensen in terecht kwamen. Dus lanceerden wij de 40 miljoen keer bekeken hashtag #IkRedHetNietMeer. Mensen lieten massaal weten dat ze niet of bijna niet meer rondkwamen. Door de torenhoge inflatie werden de boodschappen en de energierekening voor veel huishoudens vorig jaar onbetaalbaar.

 

Marga Hubers werkt als chauffeur voor mensen die speciaal vervoer nodig hebben. Ze werkt 28 uur per week en komt van haar salaris niet meer rond. "Ik voel me een arme, werkende Nederlander. Je staat met de rug tegen de muur, je kunt geen kant op".

 

Ze vervolgt: "Je kan ook niet naar de voedselbank, want je zit er met je inkomen altijd nét een drupje boven. Dat kan tien of twintig euro zijn, maar als je er nét boven zit, heb je gelijk geen recht op voedselhulp”. 

 

De werkende armen dreigen zo dus tussen wal en schip te vallen, omdat ze niet in aanmerking komen voor de toeslagen. En daardoor verliezen ze veel geld.

 

Lees hier de volledige dossiertekst.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.