Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zo reken je af met aangekoekt vet op keukentegels

08-01-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3283 keer bekeken
  •  
aangekoektvet
Tijdens het koken kan het voorkomen dat er vetspetters op de tegels achter je fornuis terecht komen. Als je deze niet gelijk schoonmaakt worden ze hard en kunnen ze daarna lastig te verwijderen zijn. Niet voor Zamarra! Die vertelt je hoe je in korte tijd van aangekoekt vet afkomt. 
Als je de aangekoekte vlekken niet met alleen een schoonmaakartikel wegkrijgt moet je het op een andere manier proberen, namelijk: met temperatuur of mechanisch. 

Met temperatuur wordt bedoelt dat je de aangekoekte vetvlekken warm maakt, door het bijvoorbeeld te stomen. Dan worden de vetvlekken zacht en zijn ze makkelijker te verwijderen. 

Met mechanisch wordt bedoelt door hard te poetsen, ook wel: kracht gebruiken. Schrob net wat harder dan normaal op de vetvlekken, met bijvoorbeeld een schuursponsje. 

Zo zullen de aangekoekte vetvlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon. 

Bekijk de video hieronder*:

Wil je meer schoonmaaktips van Zamarra? Klik dan hier!
*Zie je een witte pagina en geen video? Youtube video’s zijn deelbaar met anderen via bijv. Twitter en Facebook. Dit betekent dat er sprake is van 'social cookies'. Daarom is het raadzaam om hier de cookies ‘voor sociale media’ groen aan te vinken (de bovenste). Of kijk Zamarra op Kassa's Youtube-kanaal.
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!