Er zijn steeds meer geregistreerde aanbieders van de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) te vinden. Alleen niet in elke gemeente is een GLI mogelijk. In dit artikel leggen we kort uit hoe je informatie over een aanbieder kunt vinden.
Het Loket Gezond Leven van het RIVM heeft een overzichtelijke kaart gemaakt waarop geregistreerde GLI-aanbieders staan. Op de kaart kun je vinden waar een aanbieder zit en wat voor soort programma deze aanbiedt, welke zorgverzekeraar dat specifieke programma aanbiedt en de adresgegevens. De kaart is hier te raadplegen.
Het is goed om te weten dat niet elke geregistreerde aanbieder ook al een GLI uitvoert. Zo moet de aanbieder voldoen aan een paar eisen: een contract met een zorgverzekeraar, een licentie voor een erkend GLI-programma en een zogeheten AGB-registratie. Neem contact op met een aanbieder om te bespreken of hij of zij een GLI-programma aanbiedt in jouw gemeente. Contactgegevens van aanbieders kunnen ook gevonden worden in de tabel van Loket Gezond Leven.
Wat is een GLI?
Je leest dit artikel ongetwijfeld omdat je al enige kennis hebt over een Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). Mocht je nog niet helemaal weten wat een GLI is, leggen we het kort uit. Een Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) is een programma dat zich richt op gedragsverandering om een gezonde leefstijl te bereiken én te behouden. In zo’n programma wordt advies en begeleiding gegeven. Je hebt individuele consulten met een leefstijlcoach maar ook groepsbijeenkomsten. Zo kun je elkaar in een groep steunen, want jullie zitten allemaal in hetzelfde traject. Je leest hier meer over de criteria om in aanmerking te komen voor een GLI en over de verschillende GLI-programma’s.
Vergoeding
Voor een GLI moet je je melden bij de huisarts. Als je aan alle criteria voldoet, dan krijg je een verwijzing van de huisarts. Alleen dan wordt een GLI-programma vergoed vanuit de basisverzekering. Zorgverzekeraars kunnen voor verschillende programma’s kiezen, dus neem contact op met je zorgverzekeraar welke programma aangeboden wordt. Hier lees je meer over de vergoedingen voor een GLI.
Dossier en Facebookgroep
In het online dossier van Kassa kun je ook alle informatieve artikelen en tips raadplegen omtrent een gezondere leefstijl. Daarnaast heeft Kassa een Facebookgroep opgericht zodat leden tips en ervaringen kunnen delen. Ook daar worden informatieve artikelen en tips geplaatst door Kassa.