Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zeeuws mosselseizoen definitief begonnen

16-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mosselen_03.jpg
Het nieuwe mosselseizoen is woensdag in Yerseke geopend. De nieuwe mosselen van Zeeuwse bodem hebben dit jaar een kleine schelp, maar zijn rijk gevuld. Dat meldde het Nederlands Mosselbureau woensdag.
Rijp worden
De aanhoudende winterperiode van 2012 heeft mede invloed gehad op een tragere ontwikkeling van de mosselschelp. Een mossel doet er zo'n twee jaar over om rijp te worden. De grootte van de schelp doet niets af aan de kwaliteit. ,,De smaak van de mossel is voortreffelijk’’, aldus Jos Steketee, namens de mosselkwekers.
Netten
Vanaf donderdag zijn de mosselen verkrijgbaar in supermarkten en restaurants. Sinds begin juni zijn Zeeuwse mosselen al te krijgen. Dat zijn echter zogeheten hangcultuurmosselen, die niet op de bodem worden gekweekt, maar in netten. ANP
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!